V ANKARANU RAZSTAVLJENI IDEJNI PREDLOGI: Tako so si zamislili ureditev pokopališča

Ankaran

Težko pričakovana ureditev ankaranskega pokopališča je korak bliže realizaciji. Javni natečaj za idejno zasnovo ureditve ankaranskega pokopališča, ki ga je vodila Zbornica za arhitekturo in prostor Slovenije (ZAPS), je bil julija uspešno zaključen. Strokovna ocenjevalna komisija je izmed 14 prispelih predlogov izbrala tri najprimernejše rešitve. V času od 16. do 27. septembra bo v prostorih občinske uprave na ogled razstava vseh natečajnih predlogov.

Strokovno ocenjevalno komisijo so sestavljali priznani strokovnjaki s področja arhitekture, krajinske arhitekture in gradbeništva. Poleg predsednice ocenjevalne komisije Maje Simoneti (ZAPS) in njenega namestnika ankaranskega župana Gregorja Strmčnika so bili člani strokovne komisije na strani ZAPS še Rok Žnidaršič in Grega Vezjak. Na strani naročnika so bili v komisiji še Franc Šenk, župnik Župnije Ankaran, Maja Šinigoj, Ivan Krapež, Tadej Glažar ter izvedenec za investicijo Sebastjan Rozman. Skrbnica natečaja je bila Damjana Zaviršek Hudnik.

Razstavljeni bodo vsi prispeli predlogi, nagrajene tri idejne rešitve bodo predstavljene tudi z maketami. V času razstave bodo obiskovalcem na voljo strokovne službe občinske uprave, ki bodo zainteresiranim podajale dodatna pojasnila ali odgovore na morebitna vprašanja.

"Intimnost poslednjega slovesa in spomina na preminule najdražje je potrebno razumeti tudi v luči skupnega javnega prostora, zato je poleg upoštevanja veljavnih predpisov ključna zaveza občine pri pripravi ureditve pokopališča prav vključevanje zainteresirane javnosti v postopek načrtovanja. Zahtevnost in občutljivost tematike namreč le v dialogu in s sodelovanjem javnosti omogoča kakovostno ureditev pokopališča po meri občanov," menijo na Občini Ankaran.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija