V ANKARANU PIKNIK ZA BREZDOMCE: Njihovo število se iz leta v leto povečuje

Ankaran

Koprsko območno združenje Rdečega križa Slovenije (RKS) bo v četrtek organiziralo drugi piknik za brezdomne osebe, ki je namenjen povezovanju brezdomcev in strokovnih delavcev. Organizatorji na Sv. Katarini v Ankaranu pričakujejo med 40 in 50 udeleženci.

Osrednji namen piknika, ki bo potekal med 9. in 15. uro, je druženje brezdomcev primorske regije s strokovnimi delavci, v ospredju pa bo tudi mreženje med različnimi institucijami, je v izjavi povedala Mojca Klun iz koprskega območnega združenja RKS. Udeležencem piknika bodo na razpolago družabne igre in športne aktivnosti, poskrbljeno bo tudi za humoristični vložek.

Poleg hrane in pijače bodo brezdomcem na voljo brezplačne krvne meritve holesterola, sladkorja in trigliceridov. Za prevoz udeležencev na piknik bodo poskrbeli strokovni delavci.

Brezdomci so s tovrstnimi dogodki zelo zadovoljni

Klunova je dejala, da so koprski brezdomci s tovrstnimi dogodki zelo zadovoljni: "Radi se družijo, veselijo se spoznavanja in povezovanja z drugimi institucijami, strokovnimi delavci in ostalimi posamezniki s podobnimi izkušnjami." Tovrstne organizirane prireditve imajo tudi pomembno vlogo pri integraciji ranljivih skupin v družbo.

Število brezdomcev se iz leta v leto povečuje, opažajo v koprskem območnem združenju RKS. "Na Obali se veliko brezdomnih oseb pojavi tudi iz drugih krajev in občin. To je vsekakor jasen podatek, da je brezdomnih oseb vedno več," je opozorila Klunova. Koprsko območno združenje RKS brezdomcem nudi nastanitveno enoto in dnevni center, ki je uporabnikom na voljo tudi med vikendi. Tam si lahko pripravijo topel obrok, poskrbijo za osebno higieno in se družijo.

Deli novico:

@seveda so zadovoljni |  23 .06. 2016 ob  22: 17
-1
očitno imate klošarji tudi internet...
ne pravim da so vsi enaki, a velika večina, pa ne samo na obali ampak povsod, očitno nimaš odprtih oči ali pa si se našel v spodaj napisanem in te resnica boli
@seveda so zadovoljni |  23 .06. 2016 ob  11: 43
-1
Ko pol pismena, omejena oseba kritizira ljudi, katere ne pozna, nastane zmazek za se zbruhat.
seveda so zadovoljni.. |  22 .06. 2016 ob  15: 23
če je pa zastonj alkohol. brezdomci v piranu in izoli so pravo leglo alkoholikov, drogerašev in dilerjev, samo odprite oči, kako je v kopru ne vem, vrjetno pa zelo podobno, ko so turisti jih nadlegujejo, izivajo k pretepu, zasledujeo. in država take podpira, seveda je tudi on zadovoljen če mu ni treba delat in si usak dan privošči doze alkohola in droge skupaj
ivane |  22 .06. 2016 ob  14: 57
In to da v naši državi plačujejo kazni, ko nimajo od kje