V ANKARANU NE BO VEČ MOGOČE BREZPLAČNO PARKIRATI: Za domačine predvideni abonmaji

Ankaran

Ankaranski občinski svetniki so soglasno podprli novo ureditev parkiranja, ki bo veljala za čas poletne sezone. Parkiranje bo plačljivo, kot poudarjajo na ankaranski občini, ker želijo zmanjšati pritisk na nekatere predele obale in pripomoči k spoštovanju ukrepov zaradi covida-19.

Gre za uvedbo parkirnine na parkiriščih Krajnski park Debeli rtič – osrednje parkirišče, Valdoltra – zahod, Valdotra – vzhod in parkirišče ŠRP Sv. Katarina.

"Cilj uvedbe javne službe na navedenih parkiriščih je zagotovitev možnosti parkiranja za občane in za osebna vozila obiskovalcev kraja ter kopališč oziroma plaže v Valdoltri in Krajinskem parku Debeli rtič. Cilj uvedbe javne službe na parkirišču ŠRP Sv. Katarina pa je zagotovitev možnosti parkiranja obiskovalcem športno rekreacijskega parka in pristanišča ter obale z osebnimi in dostavnimi vozili," pojasnjujejo na ankaranski občini.

Poleti 2020 bodo tako vsa parkirišča v Ankaranu plačljiva, za domačine so predvideni parkirni abonmaji. Gre za začasno ureditev, ki se bo "v prihodnosti prilagajala potrebam kraja, prebivalcev in obiskovalcev", menijo na občini.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
edi |  13 .06. 2020 ob  15: 41
-1
Ja no, pravilno je da se tržijo parkirnine glede na to da so sredstva šla v obnovo Ankarana in kot dober gospodar je prav tako.
hribi |  13 .06. 2020 ob  14: 32
Ker je tema brezplačno parkiranje bom pisal o tej temi. Bravo Ankarančanom. Verjetno edina občina v Sloveniji, ki omogoča brezplačno parkiranje v bližini bolnisnice. Za vse nas ki smo financirali s samoprispevkom gradnjo Bolnišnice Izola je to nedosegljiv cilj. In če poleti v Ankaranu celincem zaračunava parking je to itak že vkalkulirano v njihov dopust. Podpiram.
vseved |  11 .06. 2020 ob  22: 08
@ Tom , kot prvo v ankaranu imamo vse kar potrebujemo za življenje , predvsem pa mir. Enodnevnih turistov, ki nam zastonj zaparkirajo vsa parkirišča in ulice, ki se zastonj tuširajo na palži inza seboj pustijo goro smeti pa res ne rabimo.
Tom |  11 .06. 2020 ob  17: 54
vseved@, kolikor je meni znano, se je občina Ankaran ustanovila ravno zato, da bi bili boljši in uspešnejši od super župana Popoviča, katerega tudi jaz ne maram, niti ga nisem spoštoval! Povej ali zaupaj vsem nam, kaj je občini Ankaran uspelo naredit do sedaj dobrega za občane? Turizma in turistov niti ne bom omenjal, ki so kot v preostalih obalnih občinah pač nujno zlo, četudi vsi na veliko opletajo z jezikom o turizmu, s katerim enostavno ne vedo kaj počet, želijo si pa vsi denar od te panoge!
vseved |  11 .06. 2020 ob  15: 20
@ Tom , V času super župana Borisa Popoviča so redarji dosledno pisali kazni vsem, ki so parkirali izven parkirišča njegovega prijatelja Guberca pri bolnici Valdoltra . Je tudi tisto bil presežek sposobnosti?
Silvana63 |  11 .06. 2020 ob  10: 53
Pravilno! Uredite tudi parkirišče pri zaklonišču, kjer so ponovno parkirana neregistrirana in poškodovana vozila.
Tom |  11 .06. 2020 ob  09: 54
Če ne znaš upravljati občine Ankaran, potem je pobiranje parkirnine še najmanj, kar lahko storiš ali poudariš presežek svojih sposobnosti za biti župan!