V ANKARANU NA DEBELEM RTIČU ENOURNO PARKIRANJE 2 EVRA: Drugod evro, za 'domačine' pa zastonj!

Ankaran

V ankaranski občini bo od sobote dalje veljal spremenjen parkirni režim na sedmih parkiriščih. Na vseh bo parkirna ura stala en evro, razen na parkirišču na Debelem rtiču pri 'policijski' plaži, kjer bodo morali obiskovalci odšteti dva evra za vsako uro parkiranja, tudi začetno.

Parkiranje bo po novem plačljivo (en evro za parkirno uro) na parkirišču v centru Ankarana in na Lazaretu, kjer je bilo do sedaj brezplačno. Parkirišče Valdoltra – zahod z dostopom do plaže pa je po novem namenjeno izključno invalidom in imetnikom abonmajev.

Sicer pa so za občane Ankarana parkirni abonmaji brezplačni, medtem ko so za ostale naprodaj abonmaji po ceni 30 evrov na mesec. Kupijo jih lahko v ankaranskem turistično-informacijskem centru in na koprski tržnici, na prodajnem mestu Marjetice Koper. Plačevanje parkirnine bo možno tudi preko mobilnega telefona (EasyPark, SMS parking, ParkMeWise).

Časovni obseg parkiranja je omejen na največ 12 ur.

Spremenjen parkirni režim bo veljal na naslednjih sedmih parkiriščih v ankaranski občini: ŠRP Sv. Katarina, Ankaran – center, Valdoltra – vzhod in zahod, Krajinski park Debeli rtič – parkirišče kopališče in osrednje parkirišče ter Lazaret.

Skupna kapaciteta javnih parkirnih mest za osebna vozila na območju občine znaša 520 parkirnih mest.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
 |  22 .09. 2020 ob  12: 06
-1
Za odvoz smeti, mi lastniki plovil že plačujemo... tole da je mesečna karta za parking 30 eur je totalen absurd... 30 eur za kaj ? da ne morem do barke, ker je polno ljudi ? tole, da moremo zjutraj ko gremo loviti ribe, 4x gor in dol zaradi ribolovne opremo od avta do barke in nazaj ? kdaj me prav mine volja do vsega,,
Kakšne parametre ste upoštevali za višino parkirnine...? tu ni ne varno, ne urejeno ne nič.. Prav bi bilo, da nam lastnikom plovil kateri nismo obačni Ankrana ponudite neko razumno ceno če že... ne pa skoraj dražje kot plačujemo privez... resnično upam, da se bo tole kmalu rešilo...

Ali morda kdo ve, če je kakšna peticija oz. protest glede te ureditve ?

 |  24 .07. 2020 ob  12: 39
Strmčnik. Upam, da boš kmalu za privezitelje plovil, ki prispevajo v občinski proračun minimalno 450€ mesečno 30€ parkirnino nekaj tudi prispeval za ureditev privezov. Privezitelji smo sami uredili celotno marino, marsikaj tudi na svoje stroške, zato ni prav, da ste nas popolno ignoirali. Klub ima pravico zahtevati vsa sredstva ki jih je vložil v posodobitev marine, sicer privezov ankaranska občina sploh ne bi imela. Dolgoletni privezitelji skrbimo tudi za red in čistočo okolice. Upam, da se boste predstavniki občine kmalu sestali s predstavniki kluba in razrešili ta nepošten ukrep do stalnih priveziteljev v zadovoljstvo vseh.Moj predlog:Ključe od rampe naj dobijo vsi, ki so oddaljeni več kot 20 m minimalno za 15 minut,in naj razmislijo. če je pošteno, da plačujejo privezitelji in prišleki enako parkirnino.Ker se v klubi ne smejo opraviti tudi najmanjša nujna popravila in vsa ta nova občinska pravila, klubu grozi razpad in popolni osip članstva. V tem primeru, tudi občina ne bo imela več finančne koristi.
vseved |  18 .07. 2020 ob  13: 23
@ jole , če si ankarančan parkiraš povsod brezplačno. Ostali pa naj prispevajo vsaj za odvoz smeti, ki jih puščajo za seboj.
Istriano |  18 .07. 2020 ob  03: 50
Kakšen dosežek, po 6 letih županovanja je uvedel parkirnino.
Jole |  18 .07. 2020 ob  00: 52
10
Vse dane obljube so pozabljene...... Z vsemi rampami, kamni ob cesti, predlagam da zapremo vse dostope do Ankarana. Kam gremo?
vseved |  17 .07. 2020 ob  21: 21
-5
Končno .