V ANKARANU IN STRUNJANU POVZROČITELJA NESREČE POBEGNILA: Pri Kozini reševali motorista in kolesarja (FOTO)

Kronika

Včeraj popoldne ob 15.50 je na Kačiškem klancu padel kolesar, ki se je peljal iz smeri Kozine proti Divači. Pri tem se je tako hudo poškodoval, da je obležal negiben izven vozišča. Na kraju so posredovali gasilci PGD Materija, PGD Senožeče in sežanski poklicni gasilci, ki so zavarovali kraj nesreče. Ponesrečenega kolesarja so reševalci nujne medicinske pomoči prepeljali v izolsko bolnišnico. V petek pa se je na cesti med Kozino in Koprom, pri odcepu za Ocizlo, huje poškodoval 38-letni motorist, ki je zaradi neprilagojene hitrosti padel. Prepeljan je bil v izolsko bolnišnico.

Zaradi neprilagojene hitrosti je pri odcepu za Ocizlo padel 38-letni motorist. Foto: PGD Materija

Po nesreči, ki se je včeraj ob 21.24 zgodila v Ankaranu, je povzročitelj s kraja odpeljal, čeprav je bila ena oseba lažje poškodovana. Izkazalo se je, da je 31-letni domačin zaradi neprilagojene hitrosti z avtom trčil v zadnji del mopeda, s katerim se je peljal 15-letnik doma iz okolice Kopra. 31-letnik je najprej s kraja pobegnil, nato pa je sam poklical 113 in povedal, da je bil on udeležen v nesreči. Alkotest mu je pokazal 0,58 mg/l alkohola. Čaka ga obdolžilni predlog.

Po trčenju pobegnil v smeri strunjanskega krožišča, motorist poškodovan

V soboto ob 19.36 se je med Strunjanom in Belvederjem zgodila nesreča, v kateri je bil huje poškodovan 61-letni motorist, povzročitelj nesreče pa je s kraja pobegnil. Policisti so ugotovili, da je 61-letnemu Koprčanu med vožnjo proti Belvederju odvzel prednost voznik avtomobila sivo-modre barve, neznanega tipa in znamke ter neznanih registrskih oznak, ki se je v promet vključil z nekategorizirane makadamske ceste.

Fotografija je simbolična.

Koprčan je s prednjim levim delom motorja trčil v zadnji levi del avtomobila. Po trčenju se je peljal še okoli 140 metrov, kjer je obstal ob desnem robu vozišča, z desnim delom motorja naslonjen za zaščitno kovinsko ograjo. Voznik avtomobila je po trčenju odpeljal v smeri strunjanskega krožišča.

Policisti naprošajo povzročitelja in morebitne priče nesreče, da se zaradi razjasnitve okoliščin zglasijo na najbližji policijski postaji ali pokličejo 113.

Fotografija je simbolična.

Prehiteval v trenutku, ko je traktoristka zavijala levo, huje poškodovana sopotnica

Do nesreče z udeležbo motorista je v soboto ob 15.32 prišlo na Ljubljanski cesti v Postojni. 28-letni Italijan je z motorjem pričel prehitevati 20-letno voznico traktorja s priklopnikom v trenutku, ko je ta zavijala levo. Z zadnjim desnim bokom motorja je oplazil prednjo levo pnevmatiko traktorja, izgubil oblast nad vozilom, padel na levi bok in zdrsnil po vozišču na pločnik.

Povzročitelj nesreče je bil v nesreči lažje poškodovan, huje pa se je poškodovala njegova 31-letna sopotnica, prav tako Italijanka. Čaka ga kazenska ovadba.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija