SHRLJIVE PODOBE IZ ANCONE: Dim se je razširil v center mesta, zaprli vse šole in parke (VIDEO)

Kronika

V italijanskem pristaniškem mestu Ancona so minulo noč odjeknile eksplozije, po katerih je izbruhnil obsežen požar. Ogenj je v tamkajšnjem pristanišču uničil skladišča in tovornjake, po podatkih gasilcev pa ni poškodovanih, poročajo tuje tiskovne agencije.

Požar je izbruhnil približno pol ure po polnoči v enem od skladišč v nekdanji Tubimarjevi hali, ki se nahaja na pomolu Wojtyła, na območju, ki ga uporablja pomorska skupina Fritelli in kjer je začasno shranjeno blago, namenjeno vkrcanju ali izkrcanju pred prevozom na cilj. Ogenj se je razširil na področja, ki jih uporabljajo ključne pomorske agencije, predvsem Fratelli Morandi, po poročanju portala Vivere Ancona pa je prizadel tudi agenciji 0.mec in Fincantieri. Gasilci so uspeli preprečiti širjenje požara na le sto metrov oddaljeno skladišče plina Sol.

Okoli 0.45 so odjeknile tri močne eksplozije, ki so prebudile prebivalce. Šestnajst gasilskih enot iz Ancone, Macerate in Pesara je potrebovalo približno šest ur za lokalizacijo požara in niti dvanajst ur ni bilo dovolj, da ga v celoti pogasijo. Požar je bil pod nadzorom zgodaj zjutraj, so tvitnili gasilci.

Je to vzrok požara?

Gasilci domnevajo, da je požar izbruhnil zaradi kratkega stika na sončnih celicah, ki pokrivajo celotno streho 45.000 kvadratnih metrov velikega skladišča, nekdanje tovarne Tubimar, ki je v notranjosti razdeljena na več skladišč. Od tam se je razširil na pošiljko penaste gume za arabske države, so povedali karabinjerji, poroča Jutarnji list. Po poročanju italijanske radiotelevizije Rai pa so v skladiščih na območju hranili vnetljivo tekočino.

Zaradi požara so se nad mestom ob jadranski obali vili beli oblaki dima v obliki gob.

Zaprli tudi šole in univerzo

Mestne oblasti so zaradi požara začasno zaprle vse šole, univerzo, parke in športne parke na prostem. Prebivalcem pa so priporočile, naj imajo zaprta okna in naj se na prostem zadržujejo le, če je nujno.

Požar je do nadaljnjega blokiral delo pristanišča. Zaradi evakuacije ribičev in prepodajalcev rib je sveže iztovorjeni ulov rib propadel, poroča Jutarnji list.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija