V ANKARANU OBČUTNO VIŠJA CENA VRTCA: Bodo ugodnosti za starše zato višje?

Ankaran

V Ankaranu se obeta občutna podražitev cen vrtca, saj so občinski svetniki na zadnji seji sprejeli Sklep o določitvi cen programov predšolske vzgoje v vrtcu Ankaran. Med razlogi navajajo bistveno povišanje stroškov dela, rast cen življenjskih potrebščin, višje stroške materiala in storitev ter živil.

Ankaranski občinski svetniki so na zadnji seji sprejeli Sklep o določitvi cen programov predšolske vzgoje v vrtcu Ankaran, ki se niso spreminjale vse od leta 2019. Določitev novih cen izhaja iz elaborata javnega zavoda Osnovna šola in vrtec (OŠV) Ankaran, ki med razlogi za nujnost izračuna nove ekonomske cene v letu 2024 navaja bistveno povišanje stroškov dela, rast cen življenjskih potrebščin, višje stroške materiala in storitev ter živil glede na zadnjo ekonomsko ceno.

Nova cena dnevnega programa v Vrtcu Ankaran bo odslej 680 evrov (doslej 528 evra) za 1. starostno obdobje, v katere sodijo oddelki z otroki od 1. do 3. leta starosti, in 505 evrov (doslej 393 evrov) za 2. starostno obdobje z oddelki z otroki od 3. do 6. leta starosti.

Nov predlog predvideva uvedbo progresivnih popustov za zmanjšanje finančnega bremena staršev, ki so občani Ankarana, in sicer višje popuste za nižje dohodkovne razrede ter nižje popuste za višje dohodkovne razrede. Ohranjajo pa se tudi druge ugodnosti za občane, kot so enkratna neprekinjena enomesečna odsotnost otroka v koledarskem letu z obveznostjo 50-odstotnega določenega plačila, ugodnost plačila 50-odstotnega mesečnega prispevka v primeru začasne odsotnosti otroka zaradi zdravstvenih razlogov ter ugodnost pri plačilu cen programov predšolske vzgoje v primeru kredita za reševanje prvega stanovanjskega problema. 

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
vseved |  02 .04. 2024 ob  18: 47
To je skoraj 30% .Mogoče bi bilo bolje vsako leto usklajevat cene z inflacijo.