V AJDOVSKI OBČINI OSTALI Z DOLGIM NOSOM: Potrebujejo nove vrtce in šole, a sekretar državne pomoči ni mogel obljubiti

Vipavska dolina

V Občini Ajdovščina bodo v prihodnjih letih ob naraščanju števila prebivalcev potrebovali nove vrtce, šole in športne objekte. O tem se je ob obisku in ogledu razmer prepričal tudi državni sekretar za področje izobraževanja in športa v kabinetu predsednika vlade Marjan Dolinšek, ki pa obljub o državni pomoči pri teh projektih ni mogel dati.

V pripravi pa je zakon, ki bo zagotovil sofinanciranje projektov na področju predšolske vzgoje, osnovnih in srednjih šol s trajnim virom za investicije v letih 2024 do 2027, je dejal Dolinšek.

V Ajdovščini se je ustavil v okviru današnjega obiska vlade na Goriškem, prisoten pa je bil tudi poslanec DZ Andrej Černigoj.

Ajdovski župan Tadej Beočanin je gostoma predstavil potrebe in jima razkazal Srednjo šolo Veno Pilon, bližnjo Osnovno šolo Danila Lokarja ter otroški vrtec in športne objekte v neposredni bližini. V letošnjem šolskem letu je v šolske klopi sedlo kar za 20 odstotkov več otrok kot lani, zato so potrebe vedno večje.

"Na lastne oči sem se prepričal, da so vse večje investicije načrtovane zaradi potreb in ne zato, da bi se nekaj le zgradilo. Župan ob tem pravilno razmišlja in načrtuje za naprej in ne čaka na to, da bodo stavbe že premajhne," je v izjavi po ogledu dejal Dolinšek.

Prva velika investicija, ki jo je po zaključenem razpisu že podprla tudi država, je gradnja gimnastične dvorane ob obstoječem športnem centru. Občina Ajdovščina načrtuje tudi gradnjo velikega, 20-oddelčnega novega otroškega vrtca ter večji prizidek s športno dvorano ob Osnovni šoli Šturje.

Energetske sanacije bo potreben tudi srednješolski center, ki je bil zgrajen leta 1983, odtlej pa deležen le manjših popravkov.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija