V AJDOVŠČINI SLAVIL VISCONTI: Se na jutrišnjem zaključku Dirke po Sloveniji lahko še kaj spremeni?

Slovenija

Italijan Giovanni Visconti (Neri Sottoli) je zmagovalec današnje 4. etape dirke po Sloveniji. Ciljno črto v Vipavi je prečkal pred rojakom in vodilnim na dirki Diegom Ulissijem (UAE-Team Emirates), ki je po najtežji etapi tako ohranil skupno vodstvo. Njegov moštveni kolega Tadej Pogačar je bil s tretjim mestom najboljši Slovenec.

Ulissi in Pogačar sta z Viscontijem in Rusom Aleksandrom Vlasovom (Gazprom) zadnjih 30 km tvorila vodilno skupino. Četverica je pobegnila na poti na Predmejo, edinim vzponom prve kategorije na letošnji izvedbi dirke po Sloveniji, in se nato skupaj spustila v Vipavo po 153,9 km prepeljanih kilometrov iz Nove Gorice.

Vlasov, ki je prvi prečkal gorski cilj na Predmeji, je na bil na koncu četrti in s tem potrdil zmago v boju za modro majico najboljšega na gorskih ciljih. Tik pred vrhom je Rus še drugič na devetkilometrskemu vzponu poskušal z napadom, a ga je, tako kot ob pobegu, hitro pokril mladi slovenski kolesar, ki je celo etapo učinkovito pomagal Ulissiju.

Vodilna četverica je skupaj prišla v Ajdovščino in bilo je jasno, da bo o etapni zmagi odločal sprint. Pogačar je pripravljal izhodišče za Ulissija, vse skupaj pa je izkoristil Visconti in prišel do 32. poklicne zmage ter druge na dirki po Sloveniji. Prvič je bil najboljši leta 2009.

Zadnja, ravninska etapa

Kolesarje zadnji dan slovenske pentlje čaka 167,5 km dolga etapa med Trebnjem in Novim mestom, ki glede na svoj precej ravninski profil ne bi smela premešati kart na vodilnih mestih v skupnem seštevku.

Pogačar bo v nedeljo branil belo majico najboljšega po točkah, Vlasov modro za najboljšega hribolazca, Ulissi pa zeleno za najboljšega v skupnem seštevku ter rdečo za najboljšega po točkah.

V skupnem seštevku je Visconti skočil na drugo mesto, Vlasov je tretji, Pogačar pa četrti.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija