V ABSTINENČNI KRIZI Z NOŽEM RAZMESARIL PSA: "Počutim se, kot da bi ubil lastnega otroka"

Kronika

Dva dni po tragičnem dogodku so policisti aretirali osumljenca, ki naj bi preteklo sredo z nožem ubil svojega psa. 50-letnik naj bi bil težek odvisnik od prepovedanih drog, v preteklosti pa je bil že obtožen kaznivih dejanj, med drugim tudi umora. 

Fotografiji sta simbolični. 

Brutalno dejanje naj bi bilo posledica abstinenčne krize. Na zaslišanju pri državnemu odvetništvu je omenjeni 50-letnik dejal, da je mešanca po imenu Mrvica tega dne peljal na sprehod, pes pa je našel kost in jo pričel žvečiti. Po njegovih besedah naj bi ga pes, ko mu je hotel kost vzeti, ugriznil.

Besen je odnesel psa domov in ga tam razmesaril z nožem, zabodel naj bi ga štirikrat. Ko je po krutem dejanju prišel k sebi, je poklical svojo mamo in ji rekel, da je ubil Mrvico, da "ni normalen in da ne more več", poroča jutarnji.hr.

"Znorel bom, ne morem več, to sem naredil, ker ga nihče noče, jaz pa ne morem več," je še rekel. Mati je poklicala še druge člane družine in povedala, kaj je naredil in da bi lahko poškodoval tudi sebe. Nekdo je poklical policijo in ko so prišli, so ga aretirali. Pokazal jim je, kam je odvrgel truplo psa, zavezano v najlon.

Na zaslišanju je dejal tudi, da se počuti, kot da je ubil lastnega otroka in da se mora vrniti nazaj domov, saj mora skrbeti za soprogo in še dva psa.

Osumljeni naj bi sicer že pri svojih 23 letih po prepiru do smrti pretepel enega člana družine, od tedaj pa je bil obtožen tudi zaradi oboroženega ropa stavnice, še poroča jutarnji.hr. 

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija