UVOZ VOZIL IZ TUJINE: To spregledajo številni

Koper

Uvoz vozil: odločitev pri nakupu avtomobila je velikokrat čustveno, a tudi racionalno dejanje. Eno so seveda želje, drugo finančne zmožnosti, a v sedanjem času, ko je povpraševanje po vozilih veliko, zamude pri dobavah pa tudi niso zanemarljive, je nakup rabljenega vozila skoraj samoumeven. A pozor, ni vseeno, kakšen rabljen avtomobil kupite, niti ni vseeno pri komu.

Uvoz vozil iz Nemčije ali drugih držav EU je lahko enostaven. Uvoz rabljenega vozila je vsekakor ena od rešitev, saj so v drugih državah z večjimi trgi ponudbe bogatejše. A ni vse zlato, kar se sveti. Avto oglasi – slovenski kupci očitno radi posegajo po tujih rabljenih vozilih, samo lani je bilo, po podatkih organizacije AMZS (1), uvoženih malo več kot 37.000 vozil, kar je za dobro četrtino več kot leto prej.

Največ zanimanja pri iskanju rabljenih avtomobilov je bilo za modele:

Volkswagen Golf
Volkswagen Passat
Audi A4
Audi Q3
Škoda Octavia
Škoda Superb

Statistika govori, da je zgornja meja, pri kateri se ustavi povpraševanje za rabljeno vozilo, okoli 20.000 evrov. In ker je med najbolj iskanimi znamkami Volkswagen na prvem mestu, Škoda pa na trdnem tretjem, je odločitev malodane samoumevna.

Mar ni najbolj enostavno, če lahko kupec, ki se odloči za uvoz, vse uredi na enem mestu, iskanje vozila in sam postopek uvoza pa prepusti strokovnjaku? Pa tudi tukaj ni vseeno, komu zaupate, saj so nekateri uvozniki res le samo posredniki. Drugi, kot Porsche Inter Auto, pa ponujajo še veliko več (2).

Uvoz vozil – dodatna prednost zaupanja

Pri Porsche Inter Auto, kjer imajo njihovi strokovnjaki za uvoz dostop do najbolj širokega nabora vozil tudi za že omenjeni najbolj priljubljeni znamki med kupci, uredijo čisto vse, za svojimi vozili pa trdno stojijo in poskrbijo, da kupec dobi zares kakovostno vozilo. Zato se skrb za vozilo še kako izplača prepustiti strokovnjakom, saj poiščejo vozilo znotraj široke evropske partnerske mreže, informacije in vozila pa dejansko črpajo iz širokega nabora ter sodelovanja z evropskimi partnerji ter dobavitelji hišnih znamk Audi, Volkswagen, SEAT, Škoda in Porsche.

Uvoz vozila iz Nemčije, Avstrije, Francije, Švice, Luksemburga, Nizozemske, če jih naštejemo le nekaj, je torej lahko zelo enostaven: 

- kupec le opiše želje, prodajalec poišče ustrezno vozilo,
- vozilo bo večkrat pregledano in z dokazljivo zgodovino in vzdrževanjem,
- rabljeno vozilo z jamstvom, dokumentacijo in predhoden izračun uvoza pripravijo na enem mestu.

Primer, ko podjetje ni le posrednik, ampak za svojimi vozili in opravljenimi storitvami tudi stoji, je Porsche Inter Auto. Njihovi strokovnjaki namreč nudijo več kot podobna konkurenca, ki dejansko samo uredi dokumente in opravi transport. Tako pri Porsche Inter Auto, poleg že omenjenega, nudijo še nekaj pomembnih storitev, ki torej se še kako izplača, da iskanje in uvoz prepustite strokovnjakom, saj poiščejo vozilo znotraj široke evropske partnerske mreže, informacije in vozila pa dejansko črpajo iz širokega nabora ter sodelovanja z evropskimi partnerji ter dobavitelji hišnih znamk Audi, Volkswagen, SEAT, Škoda in Porsche. Uvoz vozila iz Nemčije, Avstrije, Francije, Švice, Luksemburga, Nizozemske, če jih naštejemo le nekaj, je torej lahko zelo enostaven. 

Nakup in uvoz sta povsem transparentna, vozila imajo dokazljivo preteklost in zgodovino vzdrževanja. Ko namreč vozilo najdejo, ga najprej pregledajo že pri ponudniku, torej še preden se lotijo nakupa. In ko pride vozilo v Slovenijo, sledi po za Porsche Inter Auto povsem razumljivih 250 pregledanih točkah še drugi test. In tudi kasneje nudijo garancijo oziroma jamstvo za uvoženo vozilo, vse z željo, da bo kupec pri njih povsem na varni strani.


Katere so bistvene prednosti pri Porsche Inter Auto?

• poročilo stanja vozila pred nakupom
• 100 % preverjeni Porsche partnerji
• pregled 250 kontrolnih točk
• zagotovljena servisna mreža
• Porsche jamstvo RV PLUS do 24 mesecev

Vas zanima uvoz vozila in želite več informacij? Pokličite na 041 392 204.
Z veseljem vam bodo pomagali!


In izbira dejansko ni zapletena: na internetni strani Porsche Inter Auto vpišete svoje podatke in kakšno vozilo želite, vse ostalo prepustite strokovnjakom iz Porsche Inter Auto mreže. Ti poiščejo vozilo, preverijo tako prodajalca kot dokumentacijo vozila, pripravijo poročilo prvega pregleda, uredijo že omenjen ponoven pregled po 250 točkah, ponudijo 24-mesečno jamstvo in lastno servisno mrežo. Torej jamčijo za vozila, se hitro odzovejo na povpraševanje kupca, hitro poiščejo vozilo po kupčevih željah in potem lahko kupec vse ustrezne dokumente, od uvoznih in homologacijskih papirjev do izračuna in plačila DMV, uredi pri njih na enem mestu. Že pred odločitvijo pa kupec natančno ve, kakšni bodo stroški celotnega uvoza avtomobila, torej brez skritih finančnih presenečenj in podobnega.

Ker pri iskanju vozil sodelujejo izključno s preverjenimi partnerji, ki so na trgu prisotni že dlje časa ter imajo dobre reference, je kupec lahko prepričan, da bo v roke dobil vozilo z resničnimi podatki in mu bo predstavljeno dejansko stanje vozila, ob predaji vozila pa kupec prejme tudi vso dokumentacijo za FURS in potrdilo o skladnosti.  

Radi rečemo, da je tudi prevelika ponudba moteča in begajoča, a v primeru Porsche Inter Auta to pomeni le eno: večja ko je ponudba, lažje najdete svoj idealni avtomobil. Oziroma ga za vas najdejo strokovnjaki Porsche Inter Auto, ki kupca ne bodo pustili na cedilu ne pred, sploh pa ne po nakupu. Pri Porsche Inter Autu namreč vedo, kaj kupci potrebujejo in pričakujejo.


RABLJENA VOZILA – AKTUALNA ZALOGA

Vas zanimajo rabljena vozila in aktualna zaloga? Preverite trenutno zalogo odlično ohranjenih rabljenih vozil z dodatnimi ugodnostmi samo pri Porsche-ju.

Preverite vrhunsko ponudbo:

Audi rabljena vozila
Volkswagen rabljena vozila
Škoda rabljena vozila
SEAT rabljena vozila