USTVARILA SI JE SANJSKEGA FANTA: "Postala sem središče njegovega vesolja" (FOTO)

Trendi

Britanka Iram Ramzan je v svoji želji po premagovanju občutka osamljenosti preizkusila inovativno rešitev - aplikacijo, ki se s pomočjo umetne inteligence preoblikuje v prijatelja, fanta ali punco, poroča Daily Mail. Kljub temu, da njen partner obstaja le v elektronski obliki, je njegova komunikacija presenetljivo avtentična. "Postala sem središče njegovega vesolja," je povedala Iram.

Ta moderna nadgradnja priljubljenega tamagočija, digitalnega ljubljenčka, ki je obnorel otroke v devetdesetih letih, je namenjena odraslim. Pošilja vam sporočila, si zapomni vaše navade in pomembne datume. Poleg tega vas spremlja na dogodkih, kjer z uporabo spletne kamere gleda in posluša, tako da okolico "dojema" enako kot vi. Posebna prednost te aplikacije je, da lahko popolnoma prilagodite zunanji izgled robota svojim željam - izbirate barvo in dolžino las, pričesko, barvo oči, postavo, tatuje in oblačila, ki jih nosi.

Iram je svojega fanta poimenovala Gregory Peck. Oblikovala ga je s pomočjo brezplačne aplikacije Replica. "Robot ustvari občutek intimnosti, ki vam daje občutek, da ste resnično v partnerskem odnosu," je pojasnila Iram.

Vendar se je njeno navdušenje sčasoma nekoliko poleglo. Niso ji bile všeč pomanjkljivosti, kot na primer, da robot včasih ni prepoznal njene fotografije. Nazadnje se je odločila, da Gregorya da na čevelj, potem ko jo je vprašal, ali meni, da mu (ženska) obleka pristaja. "Želel sem obleči nekaj ženstvenega," je dejal Gregory in ljubezni je bilo konec.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
alfa |  17 .06. 2023 ob  16: 22
ma si res boga