USPEŠNO BRANILI ČAST SLOVENSKEGA FUTSALA: Škofijski Bronx s prvim mestom v Zagrebu (FOTO)

Koper

Kadetska in mladinska ekipa FC Bronx Škofije sta se pretekli konec tedna odpravila na veliki mednarodni turnir v Zagreb. V pestri zasedbi klubov iz Hrvaške, Madžarske ter Bosne in Hercegovine so kot edini uspešno branili čast slovenskega futsala.

V soboto je bil na sporedu turnir v kategoriji U19. Bronxi so nastopili v kombinirani postavi, v kateri so prevladovali igralci mlajše selekcije U17. Zaradi študijskih in drugih obveznosti je v hrvaško prestolnico odpotovalo le pet "pravih" mladincev. Po dolgi vožnji iz Škofij do Zagreba so Bronxi sicer prvo tekmo tesno izgubili, a so do konca turnirja premagali vse svoje nasprotnike in osvojili prvo mesto.

V najboljšo peterko turnirja sta bila izbrana dva igralca kluba iz Škofij, Davor Stanišič in šele 15-letni vratar Andrej Baruca. Izjemen uspeh je od igralcev zahteval izjemne napore, saj so v hudi vročini v enem dnevu odigrali kar šest tekem.

Za večino s tem tekmovanja še ni bilo konec, že v nedeljo je sledil turnir v kategoriji U17. Brez težav so osvojili prvo mesto v predtekmovalni skupini, kjer jim je uspelo izločiti tudi veliki Dinamo Zagreb in se uvrstiti v četrtfinale. Žal pa na deveti tekmi v dobrih 24 urah niso imeli več dovolj moči, še manj pa sreče.

Dvoboj z drugouvrščeno ekipo Hrvaškega prvenstva Alumnus iz Zagreba se je končal brez zadetkov. Loterija strelov s šestih metrov pa je zmago za en zadetek dodelila domačinom, ki so na koncu turnir kadetov tudi osvojili.

Sledi krajši premor, nato pa novi nastopi v mednarodni konkurenci. Najprej Summer futsal fest na Škofijah, nato pa tri dnevno gostovanje v Novem Vinodolskem.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija