USPEŠNA TEKMA ZA KOPRČANE: Še naprej ostajajo v zgornji polovici razpredelnice

Koper

Rokometaši Kopra so v 14. krogu lige NLB v gosteh premagali Sviš Ivančno Gorico s 27:25 (14:11).

Koprčani so na vročem gostovanju - sredi tega tedna so v Stični v zaostali tekmi 7. kroga klonili Ribničani - osvojili pomembni točki in so še naprej v zgornji polovici razpredelnice.

Primorci so bili večji del dvoboja v prednosti, a Dolenjci so bili vselej zelo blizu in jih ogrožali. Po zaostanku treh golov ob polčasu (11:14) so jih v začetku druge polovice tekme ujeli (15:15).

Do 49. minute je bila tekma povsem odprta (20:20), nato pa so si gosti znova priigrali tri gole prednosti (24:21).

Izbranci domačega trenerja Aleksandra Polaka so jim do zadnjega zvoka sirene dihali za ovratnik, Koprčani pa so v prelomnih trenutkih dvoboja pravočasno dosegali zadetke in bili vselej majhen korak pred njimi.

V primorski zasedbi je bil na včerajšnji tekmi najbolj učinkovit Andraž Kete, v dolenjski pa Denis Zavodnik. Oba sta dosegla po osem golov.

Ekipa iz Ivančne Gorice bo v prihodnjem krogu gostovala v Ljubljani, koprska pa bo gostila Riko Ribnico.


* Dvorana OŠ, gledalcev 420, sodnika: Žibret in Teršek.
* Sviš Ivančna Gorica: Komar, Struna, Glavan, Bevec 2, Cirar 5, Justin 2 (1), Abramović, Kolarič, Zavodnik 8, Omahen 1, Pirnat 1, Marojević 2, Sašek, Bradač, Kompare 1, Košir 3.
* Koper: Jelovčan, Morato, Žagar 4, Furlan, Poklar 4, Konjevič, Bekrić 2 (1), Moljk, Stojanović, Vujović, Zugan 4, Sanabor, Marić 3, Kete 8, Breznikar, Bratkovič 2.
* Sedemmetrovke: Sviš Ivančna Gorica 5 (1), Koper 1 (1).
* Izključitve: Sviš Ivančna Gorica 6, Koper 10 minut.
* Rdeči karton: /.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija