USPELA JIMA JE 'MISIJA NEMOGOČE': Par zbežal iz hotela za prestajanje karantene

Svet

Na Nizozemskem so v nedeljo zvečer prijeli zakonski par, ki je zbežal iz hotela, kjer sta po prihodu iz Južne Afrike preživljala karanteno. Par so prijeli na letalu, ki bi moral poleteti v smeri Španije. Eden od njiju je bil pozitiven na novi koronavirus, ni pa znano, ali je bil okužen z različico omikron, poročajo tuje tiskovne agencije.

Fotografija je simbolična. 

Zaenkrat še ni jasno, kako je Špancu in Portugalki uspelo pobegniti, je sporočil tiskovni predstavnik mejne policije. "Različne enote zagotavljajo, da nihče ne more priti v hotel ali oditi iz njega, med njimi je tudi mejna policija," je povedal. Oblastem tudi ni jasno, kako je paru uspelo priti na letalo. Po aretaciji so par predali nizozemskem zdravstvenim oblastem in jima znova izrekli karanteno.

Paru grozi kazen zaradi kršenja karantene. Ali ju bo doletel še kazenski postopek zaradi ogrožanja javne varnosti, pa mora odločiti tožilstvo.

Na amsterdamskem letališču so v petek pri 61 od 624 potnikov iz Južne Afrike potrdili okužbo z novim koronavirusom, pri 13 so potrdili koronavirusno različico omikron. Vse so namestili v hotele za prestajanje karantene. Par je sicer ločeno prestajal karanteno oz. izolacijo v dveh različnih hotelih.

Nizozemska je med več državami, ki so po potrditvi omikrona omejile potovanja z območja južne Afrike.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
olor |  03 .12. 2021 ob  07: 34
In kako sta sploh prišla na letalo v J Afriki
manemebasat |  30 .11. 2021 ob  12: 52
Pa kaj potem? Omikron je se ena izmisljotina. Vi bebci pa verjamete in se boste cepili tudi proti njej. ovce blesave!
vseved |  30 .11. 2021 ob  08: 49
Res pohvale vreden podvig!!!