USPEH ŠKOFJOTOV V FUTSALU: Mladinci postali državni prvaki (FOTO)

Koper

Bronxovi mladinci so postali državni prvaki v malem nogometu. Tudi najboljši strelec prvenstva je postal igralec rumeno modrih iz Škofij. Lovorika je pripadla Aleksandru Staniču, ki je nasprotnikove mreže zatresel kar 53 krat.

V nedeljo 15. maja se je z zmagoslavjem ekipe Bronx iz Škofij zaključilo napeto državno mladinsko futsal prvenstvo. V ligi, v kateri je nastopalo 14 klubov, se je proti koncu tekmovanja trojica najboljših oddaljila od ostalih sodelujočih in v direktnih medsebojnih dvobojih odločala o naslovu prvaka. Bronxi so bili najboljši, ko je bilo najbolj pomembno in najprej dobili derbi z Extremom iz Ribnice nato pa so v predzadnjem krogu pred več kot 200 gledalci v dvorani OŠ Koper ugnali še Meteorplast Ljutomer in že krog pred koncem osvojili naslov prvakov.

S tem so Bronxi na najlepši možen način zaključili zahtevno sezono, ki jo je med drugim najbolj zaznamovala začasna selitev vseh dejavnosti iz Škofij v Koper, saj je matična dvorana Burja v času izgradnje nove šole namenjena izvajanju pouka tamkajšnje osnovne šole.

Naslov državnih prvakov v mladinski kategoriji U19 je obenem še zadnji naslov, ki je Škofijotom manjkal v mlajših kategorijah, saj so v preteklih štirih letih že osvojili naslove s selekcijami U13, U15 in U17, kar priča, da se v klubu že vrsto let izvaja zelo kakovostno delo z mladimi igralci.  

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija