USODNA ZADNJA ČETRTINA: Koprčani doma klonili proti Ribnici

Koper

Rokometaši Rika Ribnice so v tekmi 2. kroga končnice lige NLB (skupina od 1. do 6. mesta) v gosteh premagali Koper 2013 s 30:24 (12:12).

Koprčani so doživeli drugi poraz v tem delu tekmovanja, gostje iz Ribnice pa drugo zmago. A odločitev o današnjem zmagovalcu je padla šele v zadnji četrtini tekme, ki je bila prej povsem izenačena. V prvem polčasu so si gostje prvi priigrali dva gola prednosti, ki pa je niso obdržali, saj so se Koprčani hitro ujeli in na odmor sta ekipi odšli z neodločenim rezultatom.

Podobna je bila slika na igrišču tudi v nadaljevanju. Ribničani so sicer bežali, a le za gol, enkrat za dva, domači so jih vselej ujeli. Vse do 46. minute, ko je Tilen Strmljan poskrbel za prvo vodstvo za tri gole na tekmi (20:17). Te pa Riko Ribnica ni več spustila iz rok, v zadnjih minutah je naskok še narasel in na koncu so gostje slavili za šest golov.

Blaž Nosan je bil z osmimi goli najboljši pri zmagovalcih, šest jih je dodal še Strmljan. Pri domačih sta po pet zadetkov dosegla Grega Krečič in Adam Bratkovič.

V naslednjem krogu bodo Koprčani 7. aprila gostovali pri Velenjčanih, Ribničani pa bodo 5. aprila gostili Celjane.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija