USLUŽBENKA DRŽAVNEGA TOŽILSTVA SODELOVALA Z ZLOGLASNIM KAVAŠKIM KLANOM? Z njeno pomočjo pobegnila dva člana

Kronika

Kriminalisti so v torek opravili hišne preiskave na Specializiranem državnem tožilstvu. Aretirali so uslužbenko tožilstva, ki je imela dostop do tajnih podatkov o izdanih odredbah za hišne preiskave in prikrite preiskovalne ukrepe. Uslužbenka je tajne podatke domnevno posredovala pomembnim članom Kavaškega klana, poroča današnji Večer.

Osumljena uslužbenka naj bi podatke posredovala svojemu partnerju, ta pa naprej posameznikom iz kriminalnega podzemlja, ki so se zaradi izdaje iz hiše tožilstva lahko na udarec policije pripravili ali se celo skrili pred njo, poroča Večer.

Z njeno pomočjo sta se maja letos policijskemu prijetju tako izognila pomembna člana kriminalne združbe Kavaški klan, ki sta med obtoženimi, a še vedno na begu. To sta Luka Arapovič in Blaž Kadivec, še poroča Večer.

Po trditvah policije in Specializiranega državnega tožilstva je slovenska mreža Kavaškega klana delovala od leta 2018. Imela je močne povezave predvsem v Španiji, Nemčiji, Avstriji, Srbiji, Italiji, na Nizozemskem in na Hrvaškem.

Slovenska policija je v sodelovanju s tujimi varnostnimi organi močno prepredene lovke Kavaškega klana presekala maja, ko so kriminalisti Nacionalnega preiskovalnega urada skupaj s policisti specialne enote na območju policijskih uprav Ljubljana, Kranj, Maribor in Koper opravili 23 hišnih preiskav in aretirali več osumljenih.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Martin Kacur |  10 .11. 2021 ob  16: 51
Ma v zapor z njo.
kokodek |  10 .11. 2021 ob  15: 18
mogoče je ta tudi Počivalšku napisala plonk listek ob preiskavi stanovanja
 |  10 .11. 2021 ob  14: 10
plačica pomigalčica
vseved |  10 .11. 2021 ob  11: 54
SDS?