USLUŽBENEC NA PSIHIATRIJI OSUMLJEN POSILSTVA PACIENTKE: Dejanje zanika, češ, da gre za osebo z duševnimi motnjami

Kronika

Uslužbenec psihiatrične bolnišnice na Rabu je končal v priporu, ker naj bi posilil pacientko. Gre za 63-letnika, ki je avtomehanik in je v bolnišnici zaposlen kot pomožno osebje, med drugim opravlja delo voznika.

63-letnik naj bi v soboto, 7. oktobra, povabil pacientko na kavo v sobo, ki jo uporablja kot pisarno. Postregel ji je kavo in jo prosil, naj se sleče, kar je zavrnila. Osumljenec naj bi zaklenil vrata in vztrajal, naj se sleče, kar je zaradi strahu tudi naredila. Čeprav je rotila, naj tega ne počne, se jo je začel dotikati. Pacientko je nato pozval k spolnemu odnosu, piše v kazenski ovadbi.

Pacientka naj bi ga zavrnila, na kar naj bi jo začel prepričevati, naj ga zadovoljni oralno, kar je tudi zavrnila. Nato naj bi jo posilil. Ob odhodu naj bi jo še prosil, da ga poljubi, nato naj bi ji dal dva zavojčka cigaret in 10 evrov ter dejal, da "bo dobila še več, če se bo potrudila okoli njega". Nato naj bi ji še rekel, naj pride čez eno uro nazaj v "njegovo ordinacijo". Vendar se ni vrnila.

Kasneje jo je srečal med sprehodom okoli bolnišnice. Ob njej je ustavil službeno vozilo in ji rekel, naj pride še enkrat v pisarno, vendar ga je zavrnila in zadevo prijavila policiji.

Po zaključeni policijski kriminalistični preiskavi so uslužbenca bolnišnice odpeljali na zaslišanje na državno tožilstvo v Reki. 63-letnik je zanikal posilstvo pacientke. Povedal je, da obtožbe prihajajo s strani duševno prizadete osebe, poročajo hrvaški mediji. Dosedanja preiskava je pokazala, da so sumi storitve kaznivega dejanja utemeljeni, saj obstajajo posnetki videonadzora.

Zoper 63-letnika je bil odrejen pripor

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija