URBAN OBMORSKI PARK BO KONČAN DO KONCA LETA: Koprska občina za projekt prejela 616.000 evrov evropskih sredstev

Koper

Služba vlade za razvoj in evropsko kohezijsko politiko je odobrila evropska sredstva za projekt obnove dela obale med izlivom Badaševice in Žusterno v Kopru. Za 4,5 milijona evrov vreden projekt bo Evropski sklad za regionalni razvoj prispeval 616.000 evrov, so sporočili iz vladne službe za razvoj.

Koprska občina je del obale med Badaševico in Žusterno že obnovila. Na približno 600 metrov dolgem odseku je postavila skalomet in nasip v morje, v prihodnjih mesecih pa bo uredila tudi urbani obmorski park.

V Kopru bodo zgradili tudi meteorne kanale, kamor se bo odvajala meteorna voda iz zalednih površin južno od obalne črte, kjer potekajo obstoječe pešpoti in kolesarske steze, na območju hitre ceste Koper-Izola in pobočju Markovca.

Občina bo z delom nadaljevala ob koncu poletne sezone, investicija pa bo zaključena predvidoma do konca letošnjega leta, še ocenjujejo.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Menebriga |  09 .08. 2021 ob  21: 14
10
Ma kaj bi lahko koprski občinarji prišli malo naučit še piranske oblastnike kako dobit denar od EU za uredit del plaže med avtokampom v Luciji in Ribičem? Tudi v Luciji bi bili veseli kakega podobnega urbanega obmorskega parka.
Ištrijan |  09 .08. 2021 ob  15: 57
Ma ko bo tistega nekega dne EU sla v ramengo....bo treba vsa ta sredstva vrnit?

Sprasujem za znanca...
Istriano |  09 .08. 2021 ob  15: 51
Občinarji pravijo, da ne smrdi, ampak smrdi po kanalizaciji v Žusterni in pred Žusterno.
en iz raje |  09 .08. 2021 ob  15: 48
Ma kako "lepo" diši ko greš iz Semedele čez nadvoz proti Centru Kopra. Ta "lep" vonj sigurno vzpodbuja uporabo bližnje plaže.
Občinski odločevalci so oderuško podražili komunalne storitve za 33,7 %. Verjetno jim je bil navdih za takšno podražitev istočasni dvig plač in pokojnin za 40 %.
No, morda pa bodo s tem plenjenjem uspeli ukrotiti "lepe" dišave našega prelepega mesta.