URADNO POTRJEN TUDI NOVI IZOLSKI ŽUPAN: Prva podžupanja že znana (FOTO)

Izola

Sinoči je potekala konstitutivna seja občinskega sveta Občine Izola, na kateri so bili potrjeni novoizvoljeni župan Občine Izola Milan Bogatič ter člani občinskega sveta.

Naslednja štiri leta bo Občino Izola vodil župan Milan Bogatič, pri tem mu bosta pomagala dva podžupana. Prva podžupanja bo Nataša Čerin, občinska svetnica Gibanja Svoboda, ki bo funkcijo opravljala nepoklicno, kdo bo drugi podžupan oziroma podžupanja pa bo znano, ko svojega predstavnika za to funkcijo izvoli in predlaga italijanska samoupravna narodna skupnost.

“Glavni načrt in ideje za prihodnost vidim v urejanju prostora, s poudarkom na reševanju izzivov, povezanih z degradiranimi območji, v stanovanjski gradnji, gospodarskem razvoju, energetiki (opremljanju javnih ustanov s sončnimi elektrarnami), reševanju težav, ki se pojavljajo ob poplavljanju mesta, vodooskrbi, urejanju problematike prometa in vlaganju več resursov v razvoj podeželja,” je izpostavil župan in zaključil:Prihodnost lahko gradimo samo skupaj. Izzivov je veliko, za posameznika veliko preveč, za skupnost, ki deluje pozitivno in povezano, pa ravno toliko, kolikor bomo zmogli s skupnimi močmi.”   

Svetniki so na konstituitivni seji imenovali še Komisijo za mandatna vprašanja, volitve in imenovanja, ki je stalno delovno telo občinskega sveta.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija