UPORNICA Z RAZLOGOM: S tem drznim pristopom odganja napačne partnerje (FOTO)

Trendi

31-letno Eldino, ki je po rodu iz BiH, je razočaralo dejstvo, da naj bi ženske porabile več denarja in časa kot moški za ohranjanje všečnega videza, zlasti kar zadeva odstranjevanje dlak. Zato se je odločila, da ne bo podlegla lepotnim trendom in da bo raje ohranila svoj naraven izgled. Za to odločitev pa ima še en močan razlog. 

Eldina Jaganjac iz Kopenhagna na Danskem noče odstraniti odvečnih brčic in obrvi, čeprav ji moški na ulici namenjajo žaljive komentarje, češ da ji drzen pristop pomaga, da "odžene" potencialne partnerje.

Marca se je Eldina odločila, da bo prenehala puliti dlake med obrvmi in odstranjevati brčice. Ugotovila je namreč, da se zaradi družbenih pričakovanj počuti manj ženstvena.

Tako je izgledala prej, ko je, kot pravi, izpolnjevala družbena pričakovanja.

Zdaj ji je vseeno, kaj si drugi mislijo o njej, priznava pa, da moški na ulici kričijo "populi to" in tudi opazi jih, kako gledajo v njene obrvi, kot da ima "tretjo glavo".

Eldina meni, da so njene dlake blagoslov, po drugi strani pa ji pomagajo hitreje izločiti vse napačne morebitne snubce, ki se 'ustrašijo' njenega videza.

Odločila se je, da se bo osredotočila na cilje, ki si jih želi doseči, in manj na to, ali je ljudem vizualno všeč ali ne.

"Opazila sem, da je več odraslih moških "strmelo" v moje brčice in obrvi, kot da bi bilo z menoj nekaj narobe," razlaga Eldina.

"Da bi bile vizualno sprejete, moramo zapraviti več denarja kot moški, in mislim, da to ni pošteno. Zastaviti si moramo vprašanje: Zakaj se nam kot ženskam zdi, da je odstranjevanje dlak pomembno? Na toliko pomembnejših stvari se je treba osredotočiti in to zagotovo niso dlake," trdi Eldina.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija