UPOKOJILA SE JE PSIČKA, KI JE REŠEVALA PREŽIVELE PO POTRESIH V LATINSKI AMERIKI: "Njen lajež je vedno dal upanje" (VIDEO)

Svet

V Mehiki se je upokojila reševalna psička Frida, ki je iskala preživele po več potresih v Latinski Ameriki, med drugim po tistem v Mehiki septembra 2017.


"Naša labradorka Frida začenja novo obdobje," je povedal namestnik ministra, pristojnega za mehiško mornarico, Eduardo Redondo. "Frida je prirasla k srcu vsem Mehičanom in več tisoč tujcem," je dodal. "Njen lajež je vedno dal upanje, v trenutkih bolečine in negotovosti pa je prinesel olajšanje," je še dejal Redondo.

V svoji desetletni karieri reševalne psičke je rešila življenja 12 ljudi. Med drugim je iskala preživele po potresih na Haitiju leta 2010 in v Ekvadorju leta 2016. Po potresu z magnitudo 7,1 v mehiški prestolnici Ciudad de Mexico septembra 2017 je sodelovala pri reševanju ljudi izpod ruševin ene od porušenih osnovnih šol, kjer je umrlo 19 otrok in sedem odraslih. Vse skupaj je v tistem potresu življenje izgubilo okoli 360 ljudi.

Vodniki so 10-letni psički na slovesnosti ob odhodu v pokoj sneli zaščitna očala in zaščitne copate, ki jih je uporabljala med iskanjem. Dobila pa je igračo za žvečenje kot simbol novega obdobja življenja, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija