UP FAMNIT GOSTI SVETOVNEGA STROKOVNJAKA NA PODROČJU MORSKIH VARNOSTNIH VED: Prof. dr. Larry Crowder iz ZDA o rešitvah za ohranjanje morja

Koper

Na Fakulteti za matematiko, naravoslovje in informacijske tehnologije Univerze na Primorskem bo jutri potekalo predavanje vodilnega svetovnega strokovnjaka na področju morskih varstvenih ved prof. dr. Larryja Crowderja Univerze Stanford (ZDA).

Oddelek za biodiverziteto UP FAMNIT tako gosti predavanje svetovnega strokovnjaka. Dr. Crowder bo izvedel dve predavanji z naslovom "Navigating Our Way to Solutions for Marine Conservation" in "Dynamic Ocean Management: A novel approach to interactions between people and oceanic pelagic organisms".

Potekali bosta na sedežu fakultete (na Glagoljaški 8, v Kopru),  v Veliki predavalnici 2, s pričetkom ob 12. uri. Po predavanju bo sledila neformalna razprava, ko bo prof. dr. Crowder na voljo za razpravo o preteklosti, sedanjosti in prihodnosti svetovnih oceanov.

Prof. dr. Larry Crowder.

Prof. dr. Larry Crowder je profesor varstvene biologije morja na Morski postaji Hopkins Univerze Stanford (ZDA) in višji znanstveni svetnik na Inštitutu Stanford Woods. Njegove raziskave vključujejo proučevanje plenilskih odnosov v morju in dinamiko morskih prehranjevalnih spletov, populacijsko modeliranje, modeliranje prehranjevalnih spletov ter vpliv ribištva na morske ekosisteme.

Vodil je številne interdisciplinarne raziskovalne projekte in je bil direktor Centra za varstvo morja Univerze Duke ter Centra Ocean Solutions Univerze Stanford. Današnje raziskave dr. Crowderja se osredotočajo na interdisciplinarne pristope v varstvu oceanov, vključujoč problematiko naključnega ulova v kontekstu klimatskih sprememb, prostorsko ekologijo, ekosistemski pristop varstvu morja ter dinamično prostorsko planiranje in upravljanje z oceani.

Deli novico: