UNIVERZA NA PRIMORSKEM OBUDILA SVET ZAUPNIKOV: Uradno bo zaživel jeseni

Koper

Univerza na Primorskem je obudila Svet zaupnikov, ki bo v prihodnje povezoval akademski in raziskovalni svet z gospodarskimi subjekti, občinami in ostalimi nosilci razvoja. Gre za posvetovalno telo, ki bo vključeno v oblikovanje letnih programov in strategij univerze z namenom učinkovitejšega razvoja in delovanja UP v smereh, ki bodo usklajene s potrebami gospodarstva.

Po mnenju rektorice UP prof. dr. Klavdije Kutnar so razvojni potenciali v regiji veliki, saj geografska lega in mednarodno okolje ob meji z Italijo in Hrvaško dajeta znatne prednosti in priložnosti za trajnostno gospodarsko in akademsko rast. Bodoče sodelovanje z gospodarstvom se lahko oblikuje v obliki platforme za kadrovski potencial, opremo in prostore, kjer se lahko razvijajo skupne ideje in uresničujejo drzne zamisli. "Stabilnost naše ustanove lahko krepimo z modernimi in privlačnimi študijskimi in raziskovalnimi programi, ki bodo privabili najboljše raziskovalce in študente s celega sveta, zato pa potrebujemo sodelovanje z okoljem," poudarja Kutnarjeva.

Svet zaupnikov bo uradno zaživel jeseni, pri čemer se pričakuje nadaljnje širjenje mreže partnerjev v skupnih projektih, ki bodo združevali znanje in izkušnje iz akademskega sveta s konkretnimi produkti v gospodarstvu. Trenutno poteka na Univerzi na Primorskem tudi priprava Srednjeročne razvojne strategije univerze za naslednjih sedem let, ki vsebuje temelje strateške usmeritve na področju raziskovanja, izobraževanja, internacionalizacije in sodelovanja z okoljem.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija