UMRLA ŽENSKA, KI JO JE ZADELO ODPADLO KOLO Z AVTOBUSA: Lastnik naj bi pritiskal na mehanike, ker "izgublja denar" (FOTO)

Kronika

V Srbiji je v torek zaradi hudih poškodb umrla 69-letna ženska, potem ko jo je v Beogradu na pločniku zadelo kolo, ki je med vožnjo odpadlo z avtobusa. Policija je pridržala mehanika, odgovornega za vzdrževanje avtobusa. Avtoprevozniki pozivajo, naj za nesrečo odgovarja tudi zasebno podjetje, v lasti katerega je avtobus, poročajo srbski mediji.

Foto: posnetek zaslona Republika.rs

Nesreča se je zgodila v ponedeljek v središču Beograda, ko je z avtobusa med vožnjo odletelo levo zadnje kolo ter zadelo 69- in 60-letno žensko. Prva je bila nesreči huje poškodovana in je v torek zaradi hudih poškodb umrla, druga pa lažje.

Z državnega tožilstva so v torek po poročanju N1 Srbija sporočili, da je policija zaradi suma storitve kaznivega dejanja ogrožanja varnostni v javnem prometu pridržala mehanika, odgovornega za dnevni pregled vozila. Zanj so odredili 48-urni pripor in ga bodo zaslišali kot osumljenca. Za voznika avtobusa so odredili test alkoholiziranosti.

V sindikatu avtoprevoznikov menijo, da bi za nesrečo moral odgovarjati tudi zasebni avtoprevoznik Banbus in da bi mu morali odvzeti licenco. Kot je za N1 Srbija dejal Ivan Banković iz sindikata GSP Centar, lastniki namreč pritiskajo na mehanike, da avtobuse čim prej spustijo v promet. Vsako minuto, ko je avtobus v garaži, po njegovih besedah namreč lastnik izgublja denar.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija