UMRL SLAVNI RAPER: Avtorja uspešnice Gangsta's Paradise so našli na tleh kopalnice

Kronika

Včeraj je v 60. letu umrl slavni ameriški raper Artis Leon Ivey Jr., znan po imenu Coolio. Ena izmed njegovih najbolj znanih pesmi je Gangsta's Paradise, ki je bil del soundtracka za film Dangerous Minds z Michelle Pfeiffer. Za to skladbo je Coolio prejel tudi grammyja. 

V 60. letu je je domu prijatelja v Los Angelesu umrl raper Coolio, ki je zaslovel v 90. letih prejšnjega stoletja z uspešnicami, kot sta Gangsta's Paradise in Fantastic Voyage. Novico je sporočil njegov dolgoletni menedžer Jarez Posey, vzrok smrti pa še ni znan.

Našli so ga na tleh kopalnice, glasbenik pa ni kazal znakov življenja.

Zdravniška ekipa, ki je bila na kraj poklicana okoli 16. ure, meni, da je šlo za zastoj srca. Vendar uraden vzrok smrti še ni ugotovljen. Pristojne oblasti so za TMZ povedale, da "na kraju smrti niso našli nobenih drog ali pripomočkov za uživanje drog" in da bosta uradni vzrok smrti pokazala obdukcija in toksikološka preiskava.

Coolio s pravim imenom Artis Leon Ivey mlajši je s pesmijo Gangsta's Paradise leta 1995 osvojil glasbeno nagrado grammy za najboljši samostojni rap nastop. Gangsta's Paradise je bila tudi nosilna pesem filma Nevarna srca (Dangerous Minds) Johna N. Smitha iz leta 1995, v katerem Michelle Pfeiffer igra učiteljico v eni od nevarnih kalifornijskih srednjih šol.

Raper je nase opozoril leta leta 1994 z izdajo prvega albuma It Takes a Thief z naslovno pesmijo Fantastic Voyage. Gangsta's Paradise pa je leta 1995 s svojim temačnim besedilom postala hit številka ena v ZDA. V času glasbene kariere je Coolio dobil še pet nominacij za grammyje.

Rodil se je v Pensilvaniji nedaleč od Pittsburgha, kasneje pa se je preselil v Compton v Kalifornijo, kjer je obiskoval višjo šolo in obenem delal kot gasilec in letališki varnostnik.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija