UMRL ŠABAN ŠAULIĆ: V hudi nesreči življenje izgubil kralj narodne glasbe, eden najbolj poznanih pevcev na področju nekdanje Jugoslavije (FOTO, VIDEO)

Kronika

Po hudi prometni nesreči v Nemčiji je danes umrl priljubljeni srbski pevec narodne glasbe Šaban Šaulić. Nesreča se je zgodila davi blizu mesta Gütersloh na severozahodu Nemčije, ko se je pevec peljal s koncerta v Bielefeldu na letališče v Dortmundu, poroča srbska tiskovna agencija Tanjug.

Pevec, v Srbiji znan po vzdevku Kralj narodne glasbe, je bil v avtomobilu, ki ga je vozil voznik, ko je vanj na delu avtoceste, zoženem zaradi gradbišča, od zadaj trčil drug avtomobil. Obe vozili je nato odbilo v zaščitno ograjo. Po navedbah nemške policije je nesrečo povzročil 34-letni nemški državljan, ki je bil vinjen in brez vozniškega dovoljenja.

V nesreči so bili poškodovani vsi trije ljudje iz avtomobila, v katerem je bil pevec. Šaulića so po prometni nesreči prepeljali v bolnišnico, kjer je zaradi hudih poškodb umrl. Star je bil 67 let.

Šaban Šaulić je bil srbski pevec in glasbeni producent. Rojen je bil 6. septembra 1951 v Šabcu. Živel in delal je v Beogradu, imel je tri otroke. Prvi album je izdal leta 1969, ko je bil star 18 let. Za njegovi največji uspešnici veljata skladbi Dođi da ostarimo zajedno in Dva galeba bela. V Srbiji in regiji, tudi v Sloveniji, je imel številne koncerte in nastope.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Komunisti, povsod so |  17 .02. 2019 ob  20: 20
15
Škoda glasbenika in sožalje, čeprav ga nisem poslušal.
Komunisti, povsod so |  17 .02. 2019 ob  20: 18
-15
V Nemčiji oz. EU so 34-letni nemški državljani, ki vinjeni in brez vozniškega dovoljenja povzročajo prometne nesreče lahko:
a.) levičarji-anarhisti-pijandure-narkomani ☮
b.) migranti ☻