UMRL CEPLJENI 6-LETNIK: Ob sprejemu v bolnišnico je bil pozitiven na koronavirus

Kronika

Šestletni deček, ki je bil proti covidu cepljen s prvim odmerkom, je v nedeljo, 16. januarja, umrl zaradi srčnega infarkta, poročajo lokalni portugalski mediji.

Dan pred tem, v soboto, je bil sprejet v bolnišnico Santa Maria v Lizboni po kardiorespiratornem zastoju, poroča CNN Portugal. Univerzitetni bolnišnični center v Lizboni (CHULN) je v ponedeljek, 17. januarja, sporočil, da je bil otrok ob sprejemu v bolnišnico pozitiven na novi koronavirus. Agencija za zdravila Infarmed sicer še analizira vzrok smrti.

Bolnišnica je v izjavi zapisala, da je "otrok v predhodnem tednu prejel prvi odmerek cepiva proti covidu, kar je CHULN posredoval Infarmedu in Generalni zdravstveni upravi".

"Potrjujemo, da smo obvestilo o domnevnem neželenem učinku prejeli v ponedeljek, 17. januarja," je sporočil Infarmed.

Po poročanju Generalne zdravstvene uprave so od začetka pandemije umrli trije otroci, stari od 0 do 9 let.

Nedavno je v Braziliji zaradi zapletov, ki jih je povzročil covid, umrla polno cepljena najstnica. Osemnajstletna brazilska manekenka Valentina Boscardin je umrla zaradi zapletov, povezanih s covidom-19, kljub temu, da je njena mama trdila, da je zdrava in v celoti cepljena. Dobila je pljučnico in trombozo ter zaradi teh zapletov umrla, poroča crodex.net.

15-letna deklica iz Hollfelda (bavarsko okrožje Bayreuth) je umrla nekaj dni po prejemu cepiva proti covidu.

Triletna deklica v Argentini pa je umrla za srčnim infarktom dan po tem, ko je prejela cepivo proti covidu. Cepljenje je bilo po besedah njene matere pogoj za vrnitev otroka v vrtec.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
manemebasat |  26 .01. 2022 ob  13: 20
Stotisoci umirajo po celem svetu zaradi cepiva, vi pa pisete, kot da je to nek osamljen primer. SRAM NAJ VAS BO, KRIMINALCI!
vseved |  26 .01. 2022 ob  10: 30
21
Otrok se ne bi smelo cepiti ne glede na to, kaj si mislijo njihovi starši. Pustite otroke pri miru.
Resnica očem skrita |  26 .01. 2022 ob  09: 33
24
Znano je, da po prejemu cepiva test pokaže pozitiven rezultat. Torej deček ni umrl od covida ampak od cepiva