UMAZANA SKRIVNOST: Nekateri nosijo iste spodnje hlače sedem dni ali celo več!

Trendi

Glede na raziskavo Tommy Johna, proizvajalca spodnjega perila, 45 odstotkov ljudi nosi iste spodnje hlače dva dni ali več.

Raziskava, v kateri je sodelovalo 1000 ameriških državljanov, je pokazala, da jih 13 odstotkov nosi isto spodnje perilo sedem dni ali več. Za takšne rezultate so v večini krivi moški. V primerjavi z ženskami je 2,5-krat večja verjetnost, da bodo ravno moški spodnje perilo nosili cel teden ali celo več.

Raziskava je pokazala tudi, da so ljudje precej navezani na spodnje perilo. 46 odstotkov vprašanih je priznalo, da nosijo spodnje hlače leto dni ali več, medtem ko je 38 odstotkov povedalo, da ne vejo, koliko dolgo jih imajo v lasti. Strokovnjaki sicer predlagajo, da novo spodnje perilo kupujete vsakih šest mesecev do enega leta, ker se na njem zbirajo mikroorganizmi, ki lahko povzročijo okužbe spolovil, pa tudi sečil.

Glede na študijo iz leta 2017, ki so jo opravili v Veliki Britaniji, 83 odstotkov čistega spodnjega perila vsebuje približno 10.000 bakterij - veliko se jih ustvari v pralnem stroju, saj ga navadno le redko očistimo. Istega leta pa je eno od podjetij za kemično čiščenje izvedlo tudi anketo, ki je pokazala, da 18 odstotkov moških in 10,5 odstotkov žensk v Veliki Britaniji sploh ne pere spodnjega perila.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Kukuruz |  26 .08. 2019 ob  22: 18
Musliman si opere rit po potrebi in ga dobro odcedi...