Ulovil želvo, ji odsekal glavo in jo shranil za suvenir!

Kronika

Iz Umaga prihaja neverjetna zgodba mučenja oziroma nerazumnega klanja živali. 26-letnik je namreč ujel želvo, ji odsekal glavo in jo imel za suvenir, poroča istranews.in.

Med rutinsko kontrolo so policijski uslužbenci včeraj blizu Lovrečice ustavili VW Passat puljskih registracij. Za volanom je bil 26-letnik, policisti pa so ugotovili, da v prtljažniku prevaža glavo in oklep želve. 

Ugotovili so, da gre za strogo zaščiteno vrsto želve. Po preiskavi in zaslišanju so policisti ugotovili, da je mladenič okrog treh zjutraj izplul z ribiči, pri dviganju mrež pa je naletel na želvo. Vodja izlova je ukazal, naj se želva vrne v morje, vendar jo je 26-letnik zadržal na plovilu in ji nato odrezal glavo. Glavo in oklep je nato zadržal kot suvenir. Proti okrutnežu je že bila vložena kazenska ovadba.

Deli novico:

milunka rill-gasperin |  20 .11. 2013 ob  03: 24
kaj ta cepec ne ve da mora zelva dosti let preziveti da postane tako velika; jaz sem videla 1x v piranu od enega ribica ujeto priblizno take velikosti eno zelvo ki je bila vjeta v mrezi, v letu 58 seveda so jo ribici odpustili v morje.
KoMar |  19 .11. 2013 ob  14: 36
Ta novičarska spletna stran je nadvse simpatična, ampak ne morem mimo opazke, da je avtor napol pismen.
alfa |  19 .11. 2013 ob  14: 14
Glavno da ima želva okvir...
bolnik  |  19 .11. 2013 ob  12: 53
prisilni jopič in na zaprti oddelek psihjatrije, ker tip očitno nima vse čisto v glavi