UKRAJINEC NADLEGOVAL NA PRIMORSKEM POČIVALIŠČU: Agresijo izvajal tako nad policisti kot reševalci

Kronika

V lokalu na Povirju v občini Sežana je včeraj popoldan goste in zaposlene nadlegoval močno alkoholiziran 43-letni državljan Ukrajine. Na počivališču so našli tudi njegovo vozilo. V policijskem postopku je bil agresiven, prav tako je bil agresiven do reševalcev, ki so bili poklicani na kraj. Izdan mu je bil plačilni nalog, so sporočili iz Policijske uprave (PU) Koper.

Fotografija je simbolična. 

Policisti PU Koper so sicer v zadnjih 24 urah intervenirali v 51 nujnih primerih in na številko 113 prejeli skupno 166 klicev. Obravnavali so osem prometnih nesreč z materialno škodo in eno z lažjimi poškodbami. S področja kriminalitete so obravnavali en vlom in tri tatvine, zaradi kršitev javnega reda so bile tri intervencije.

Obravnavali so tudi 87 ilegalnih prehodov državne meje, med katerimi so velik del ilegalnih migrantov odkrili v Materiji, kjer so ob 7.20 ustavili avtodom znamke Fiat, v katerem je bilo, poleg 23-letnega voznika (državljan Iraka z bivalnim dovoljenjem v Nemčiji), še 32 prebežnikov, državljanov Sirije, Turčije in Iraka. Postopki še potekajo.

Popoldan se je na Šmarski v Kopru zgodila prometna nesreča, v kateri ni bil nihče poškodovan. Povzročil jo je 62-letni domačin, ki je zaradi nepravilnega premika z vozilom trčil v vozilo državljana Nemčije. Odrejen preizkus alkoholiziranosti mu je pokazal 0,94 mg/l, sledi obdolžilni predlog.

Ob 17.30 je v Zabičah padel 15-letni kolesar in se pri tem lažje poškodoval. Mladoletniku sledi obdolžilni predlog zaradi neprilagojene hitrosti.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Bobi |  16 .09. 2022 ob  14: 43
12
Pa ne ukrajinec verjetno je bil kakšen rus ????