UKRAJINCI IZVEDLI OBSEŽEN NAPAD NA KRIM: Moskva trdi, da so sestrelili skoraj 40 dronov

Svet

Ukrajina je po ruskih navedbah ponoči izvedla obsežen napad na Krim z brezpilotnimi letalniki, ki pa naj bi jih ruska zračna obramba uničila. Moskva trdi, da so sestrelili skoraj 40 dronov. Na družbenih omrežjih so medtem zaokrožila poročila o domnevnih eksplozijah in dimu blizu v skladišču nafte na tem ukrajinskem polotoku, ki ga okupira Rusija.

Po podatkih obrambnega ministrstva v Moskvi je ruska zračna obramba uspešno sestrelila vseh 38 dronov v okviru napada ukrajinskih sil na Krim. Ruskih navedb po poročanju nemške tiskovne agencije dpa sicer ni bilo mogoče neodvisno preveriti.

V videoposnetku ruski vojak pokaže opremo za boj proti dronom, ki vključuje detektor brezpilotnih letal, motilno napravo, napajalno banko in puško.

Obrambno ministrstvo ni navedlo, ali je prišlo do gmotne škode ali žrtev. Na družbenih omrežjih pa so zaokrožile objave o domnevnih eksplozijah na območju okoli pristaniškega mesta Feodozija na jugozahodu Krima. Poročali so tudi o stebrih dima v bližini skladišča nafte.

Spodnji posnetek kaže, kako ruski vojak sestreli ukrajinski dron

Ruske oblasti so po poročanju dpa ustavile avtomobilski promet na Krimskem mostu, ki povezuje rusko celino s Krimom, ki si ga je Rusija priključila leta 2014.

Ukrajina pa je danes sporočila, da se je število žrtev sobotnih ruskih napadov z droni na pristaniško mesto Odesa na jugu države povzpelo na deset.

Kot je na Telegramu sporočil guverner Odese Oleg Kiper, so izpod ruševin stavbe, ki jo je v noči na soboto zadel dron, izvlekli trupli ženske in osemmesečnega dojenčka. Število ubitih otrok v napadu na Odeso se je tako povečalo na tri.

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski je po napadih znova pozval zaveznice, naj Kijevu zagotovijo več sistemov zračne obrambe.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija