UKRAJINCA POSPREMILI V PRIDRŽANJE: Pri sebi nista imela skoraj nič originalnega

Kronika

Sinoči ob 23. uri so na mejnem prehodu Starod na izstopu iz države policisti odkrili ukradeno vozilo. Državljanoma Ukrajine (vozniku in sopotniku) so pregledali vozilo in preverili pristnost dokumentov. Ugotovili so, da je prometno dovoljenje popoln ponaredek, ponarejene so bile registrske tablice in manipulirana številka šasije. Odredili so jima pridržanje, vozilo pa zasegli. Zbiranje obvestil se nadaljuje, za državljana Ukrajine pa bo podana kazenska ovadba.

V petek so koprski policisti domačinu zasegli skuter Piaggio ZIP 25, ker vozilo presega dovoljeno hitrost (doseže 65 km/h). Sledi obdolžilni predlog.

V Seči je nekdo vlomil v vikend. Pregledal je prostore in odtujil tri grafike, vredne 3.000 evrov.

V petek ob 21. uri so policisti dobili obvestilo, da na avtocesti od Postojne proti Razdrtem vozi osebni avto zelo počasi in nezanesljivo. Policisti so ustavili 47-letnega državljana BiH, ki prebiva v Avstriji. Napihal je 0,90 mg/l
alkohola. Odrejeno mu je bilo pridržanje, sledi obdolžilni predlog sodišču.V soboto popoldan so policisti v Izoli ustavili 40-letnega domačina, ki ne poseduje vozniškega dovoljenja. Vozilo so mu zasegli, podan bo obdolžilni predlog.

V noči na nedeljo je nekdo vlomil v trgovino v Pivki. Odnesel je več prehrambenih artiklov in alkoholnih pijač. Podjetje je oškodovano za 1500 evrov.

Danes ponoči so vlomili v stanovanje v Kopru in ga premetali. Ukradli so gotovino in zlatnino. Po prvih podatkih je škode za približno 30.000 evrov.

Deli novico: