UKRAJINA DOBILA NOVE OKREPITVE: Iz tujine prišlo okoli 14.500 ljudi, ki se želijo boriti proti ruski invaziji

Svet

Po podatkih ukrajinske vojske je v minulih dneh v Ukrajino prišlo okoli 14.500 ljudi, ki se želijo boriti proti ruski invaziji. Med njimi je 12.000 Ukrajincev, ki so bivali v tujini. Kijev ob tem zatrjuje, da je v spopadih umrlo že več kot 12.000 ruskih vojakov.

Večino borcev iz tujine, ki so se prišli borit v Ukrajino, tako predstavljajo Ukrajinci. Vlada v Kijevu pričakuje še številne tujce, ki bi lahko oblikovali t. i. mednarodno legijo, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Generalštab ukrajinske vojske navaja, da je ruska vojska od začetka invazije pred dvema tednoma izgubila že več kot 12.000 vojakov. Moskva je število padlih pripadnikov svoje vojske objavila zgolj pred tednom dni, ko je sporočila, da jih je umrlo okoli 500. Kijev medtem podatkov o smrtnih žrtvah med ukrajinskimi vojaki ne sporoča.

Ukrajinska vojska je po lastnih navedbah doslej uničila oziroma poškodovala 49 ruskih letal, 81 helikopterjev in 317 oklepnikov. Teh informacij ni mogoče neodvisno preveriti, poroča dpa.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
magik |  09 .03. 2022 ob  17: 10
-2
Teroristi Al Kaide branijo Ukrajino: V državi že 450 arabskih in tujih islamskih skrajnežev iz Idliba, vse več tudi neonacistov

Mnogim se zdi zanimivo - in sprevrženo - da sedaj zahodne vrednote v Ukrajini branijo teroristi in nasledniki organizacije in ideologije Osame bin Ladna, ki je organiziral napade enajstega septembra v ZDA. V Ukrajini pa se bodo lahko srečali z islamskimi borci z druge strani - ruskimi Čečeni Ramanaza Radirova. (več na Insajder)
Ištrijan |  09 .03. 2022 ob  14: 45
Generalštab ukrajinske vojske navaja, da je ruska vojska od začetka invazije pred dvema tednoma izgubila že več kot 12.000 vojakov........Ukrajinska vojska je po lastnih navedbah doslej uničila oziroma poškodovala 49 ruskih letal, 81 helikopterjev in 317 oklepnikov.

Glede na takšno uspešnost Ukrajine, če bo ta vojna trajala še kakšna 2 tedna bojo Ukrajinci pobili vse Ruse in osvobodili Moskvo!

#sarkazem