UGRABITEV V ANKARANU VEDNO BOLJ FILMSKA: Moška grozila izposojevalcu vozil, ta zanju popravljal podatke

Kronika

V nadaljevanju sojenja trojici zaradi ugrabitve pokojnega Danijela Božića je pričal solastnik podjetja za izposojo avtomobilov Semir Hajdarpašić. Izpovedal je, da sta mu dva moška grozila, naj spremeni podatke o tem, kdo je najel vozili, ki sta se v kritičnem obdobju nahajali v Ankaranu, kjer naj bi Božića ugrabili.

Priča moških ni prepoznala, sta mu pa v srbohrvaščini zagrozila, da mora spremeniti podatke o najemnikih vozil, da "se mi ne bo kaj zgodilo". Hajdarpašić je nato svojima uslužbencema naročil, naj popravita omenjene podatke. Kot je dodal, tega ne bi nikoli naredil, če bi vedel, za kaj v resnici gre.

Prav tako je priča izpovedala, da obtoženega Klemna Kadivca na videz pozna kot občasno stranko njihovega podjetja. Ko so policisti v preiskavi od njega zahtevali telefon, pa so Hajdarpašiću namignili, da ga bodo sicer obtožili.

Z uradnega zaznamka policije, ki ga je prebralo sodišče, sicer izhaja, da je Hajdarpašić sprva zanikal, da bi poznal Kadivca. "Nisem hotel imeti nič s tem in se mi je zdelo bolje, da izpovem, da Kadivca ne poznam," je danes pojasnil, zakaj je spremenil svojo izpoved.

Tudi današnji narok so sicer zaznamovali proceduralni zapleti

Kadivčev zagovornik Dejan Marković je poudaril, da je zdravnik, ki je pregledal Kadivca, 23. februarja določil 10-dnevni rok, v katerem obtoženi ne bo sposoben spremljati obravnav. Kot je dodal Marković, njegov varovanec še vedno prejema antibiotike. Poleg tega je predlagal, da sodišče v zvezi s Kadivčevo sposobnostjo spremljanja obravnav postavi izvedenca medicinske stroke.

Sodnica Nataša Tomazini Tonejc je navedla, da je Kadivec v sredo odklonil pregled pri zdravniku, možnost pregleda pri zdravniku pa mu je bila ponujena tudi danes zjutraj. Glede na to, da stranke običajno svojo nezmožnost spremljanja obravnav dokažejo z ustreznimi dokazili in v odsotnosti kakršnega koli zdravniškega potrdila, je sodnica štela, da za nadaljevanje naroka ni ovir.

Obtožnica Klemnu Kadivcu, črnogorskemu državljanu Bojanu Stanojeviću in Draganu Čikojeviću očita, da so skupaj s še neznanima storilcema podrobno načrtovali ugrabitev pokojnega Božića in poskušali ugrabiti Žarka Tešanovića z namenom, da jima povzročijo najmanj hude poškodbe. S tem naj bi ju prisilili, da opustita posle s prepovedanimi drogami, ter izsilili informacijo o tem, kje je ukradeno blago oz. denar.

35-letnega Božića so decembra 2019 po tistem, ko je dobra dva tedna prej izginil v Ankaranu, našli mrtvega v okolici Kranja, umrl pa je zaradi nasilnega dejanja.

Po poročanju medijev so policisti ob odkritju pokojnika našli vidne poškodbe na glavi, oči je imel prelepljene z lepilnim trakom. Med pregledom trupla so našli tudi več nabojev. Bunda, v katero je bil oblečen, je bila razbarvana in na več mestih poškodovana, ob truplu so med drugim našli tudi šest praznih plastičnih embalaž varikine.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija