UGOTOVILI NEPRAVILNOSTI NA KOPRSKI OBČINI: Nekateri posli niso bili vodeni gospodarno

Koper

Nadzorni odbor Mestne občine Koper je ugotavljal gospodarnost, smotrnost in učinkovitost pri vodenju posameznih projektov občinske uprave v preteklih letih. V obsežnih poročilih, objavljenih tudi na spletnih straneh koprske občine, nadzorniki ugotavljajo, da nekateri posli niso bili vodeni gospodarno.

Opravili so nadzor nad razpolaganjem s premoženjem občine, namenskostjo in smotrnostjo porabe proračunskih sredstev in finančnim poslovanjem uporabnikov proračunskih sredstev, obravnavali pa so tudi zadeve, ki so jih predlagali župan, člani koprskega občinskega sveta in drugi pobudniki. Med drugim so nadzorniki pod drobnogled vzeli menjalne pogodbe za zemljišča med letoma 2016 in 2018, koncesijske pogodbe in njihovo izvajanje ter evidence vodenja javne komunalne infrastrukture. Prav tako so pregledali aktivnosti projekta Solis in parkirne hiše Muzejski trg. Ti dve zadevi so kasneje odstopili računskemu sodišču, ki se je odločilo preveriti obe naložbi.

"Nismo preiskovalni ali kazenski organ, da bi lahko ugotavljali konkretno oškodovanje. Naše delo je, da ugotovimo, kaj v sistemu ni bilo vodeno gospodarno, smotrno in zakonito. Prav tako izdajamo priporočila, na podlagi katerih naj bi župan in občinska uprava popravila postopke in uredila organizacijo na način, ki bo v javnem interesu," je ob tem povedal predsednik nadzornega odbora Jadran Bajec.

Nadzorni odbor Mestne občine Koper je sicer neodvisen in samostojen organ, ki ga sestavlja sedem članov.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Istriano |  14 .06. 2020 ob  17: 24
Dve leti so potrebovali za ugotoviti nepravilnosti a novih projektov in evropskih sredstev pa nič. Edino kar se dela je garažna hiša, ki pa je projekt, ki ga je v celoti pripravila prejšnja občinska oblast s Popovičem.
alfa |  14 .06. 2020 ob  08: 56
komaj cakam nove volitve za zupana kp,me prav zanima kdo bo kandidiral.
B |  13 .06. 2020 ob  23: 09
Pri nas na podeželju ni nobenih nepravilnosti, ker se pač nič ne dela. . Pod popotom ni bilo nobenih nepravilnosti, mogoče pri košnji trave okrog ceste, ki se je dogajala enkrat letno, odkar pa imamo bržana, pa še tega ni. (velike črke pri imenih županov sem iz spoštovanja zanalašč spustil)
galeb |  13 .06. 2020 ob  19: 17
@Fošina
Kar se v Kopru gradi, je vse začel ali vsaj zastavil že Popovič. Povej mi za en projekt, ki se izvaja na pobudo Bržana.
Fošina |  13 .06. 2020 ob  13: 52
"Ker se nič ne dogaja in nič ne gradi?" Ta je pa dobra. Iščem nove malo večje poslovne prostore, ki ne bi bili zraven gradbišča, ker me hrup moti in čisto na vsakem koncu Kopra so gradbišča.
hribi |  13 .06. 2020 ob  11: 36
15
Od kdaj je Nadzorni odbor neodvisen organ? Še posedej če vemo, da je bil imenovan z glasovi vecine v MOK.
galeb |  13 .06. 2020 ob  11: 35
10
Verjamem, da so se dogajale nepravilnosti. Pokažite mi eno samo občino, kjer se ne dogajajo... Pa ne da opravičujem, ampak tako pač je. Povsod. No mogoče bo pa koprska občina v prihodnje res svetla izjema. Tu ne bo nepravilnosti. Ne morejo se zgoditi. Ker se nič ne dogaja in nič ne gradi. V prihodnje bo koprska občina čista kot solza... :)