UČNA POMOČ NA DALJAVO: Študenti UP bodo otrokom nudili spletno varuško

Koper

V trenutnem času je pomembno, da stopimo skupaj in si pomagamo, zato so se študentje Pedagoške fakultete Univerze na Primorskem (UP) združili v skupino prostovoljcev, ki učencem pomagajo na daljavo.

Študenti različnih pedagoških smeri so na podlagi vladnega odloka o začasni prepovedi zbiranja ljudi v zavodih s področja vzgoje in izobraževanja ter univerzah in samostojnih visokošolskih zavodih zaradi zajezitve in obvladovanja epidemije covid-19 pripravljeni pomagati tistim otrokom, ki potrebujejo učno pomoč na daljavo.To zajema pomoč pri poučevanju in učenju, motivacijo otroka, pregled nalog oz. spletno varuško, kar pomeni branje z otrokom, igro, petje, pogovor itd.

Kje se lahko prijavite, če potrebujete pomoč?

Starši, skrbniki, vzgojno-izobraževalni zavodi se lahko obrnjeno nanje preko elektronskega obrazca in jim posredujejo kontaktne informacije. Po pregledu zbranih podatkov bo fakulteta izmenjala kontakte. Pomoč se bo izvajalo, dokler bodo veljali trenutni vladni ukrepi.

Elektronski obrazec je objavljen na spletni strani fakultete in na Facebook strani UP PEF. Prijave sprejemajo tudi na elektronskem naslovu info@pef.upr.si.

Si študent in želiš pomagati?

Obenem Pedagoška fakulteta UP poziva študentke in študente, da kot prostovoljci pristopijo k sodelovanju. Če jim okoliščine to omogočajo, bodo za predšolske in osnovnošolske otroke izvajali: učno pomoč na daljavo, t. i. spletno varuško in drugo pomoč po dogovoru.

Seznam pomoči potrebnih bo fakulteta pripravila na osnovi prošenj staršev, osnovnih šol in društva Palčica Pomagalčica ter dobrodelni škratki. Po končani akciji bodo prostovoljci za svoje opravljeno srčno delo prejeli potrdilo o sodelovanju.

Zainteresirani prostovoljci se lahko prijavijo prek spletnega obrazca, ki je objavljen na spletni strani Pedagoške fakultete Univerze na Primorskem prek povezave, kjer je na voljo tudi kontakt za več informacij.