TURNI SMUČARJI NAŠLI MOŠKO TRUPLO: Brez gorniške opreme in brez dokumentov, kaj se mu je zgodilo?

Kronika

Turni smučarji so danes dopoldan na območju Planine pod Golico našli mrtvega moškega. Moški, ki je ležal na snegu, je bil za trenutne razmere slabo opremljen, na kraju pa tudi niso našli nobene športne ali gorniške opreme. Glede na do sedaj zbrana obvestila ne gre za sumljivo smrt, so sporočili s Policijske uprave Kranj.

Potem ko so turni smučarji javili najdbo mrtve osebe, je na Planino pod Golico poletel helikopter Slovenske vojske, ki je tja prepeljal dežurno ekipo helikopterske nujne medicinske pomoči in gorskih reševalcev. Truplo so po ogledu policije prepeljali v dolino in ga predali pogrebni službi, poroča Uprava RS za zaščito in reševanje.

Policijska uprava Kranj je sporočila, da je gorska policijska enota na kraju opravila ogled. Ugotovili so, da je bil moški, katerega identiteta še ni znana, za trenutno razmere slabo opremljen. Na kraju je namreč večja količina snega in zelo nizke temperature okoli minus 10 stopinj Celzija. Glede na do sedaj zbrana obvestila ne gre za sumljivo smrt, postopek pa še poteka.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija