TURIZEM V KOPRU: September boljši od lanskega, gostje ostajajo dlje

Koper

Za približno 20 odstotkov več prihodov in več nočitev so v mesecu septembru v primerjavi z lanskim letom zabeležile nastanitve v destinaciji Koper.

Sodeč po statističnih podatkih portala Turistična taksa je meseca septembra v turističnih nastanitvah destinacije Koper dopustovalo dobrih 13 tisoč gostov, ki so ustvarili skoraj 36 tisoč nočitev. V primerjavi s septembrom 2022 so tako ustvarili za 18,4 odstotkov več prihodov in 19,6 odstotkov več nočitev. Razmerje med domačimi in tujimi gosti je bilo približno 30 odstotkov v prid domačim in 70 odstotkov v prid tujim gostom. Med slednjimi je bilo največ Nemcev, Italijanov, Avstrijcev in Madžarov, ki so jim sledili srbski, češki, poljski in francoski gostje, medtem ko so največ nočitev med tujimi gosti ustvarili Nemci, Avstrijci in Madžari, ki so jim sledili Italijani, Čehi, Srbi, Poljaki in Francozi.

Skupno število gostov (107.211) v prvih devetih mesecih letošnjega leta je bilo sicer v primerjavi z lanskim letom (109.210) nekoliko nižje, a je bilo skupno število nočitev (316.612) v tem obdobju za 2,4 odstotkov boljše kot v enakem obdobju lani, kar pomeni, da se je povprečna doba bivanja zvišala. Skupno število nočitev od januarja do septembra letos je višje od vseh preteklih let, tudi od predkoronskega leta 2019.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija