TURISTIČNI DELAVEC Z OBALE NAVELIČAN 'VAVČER TURISTOV': "Njihova kultura je na nuli, država z boni ni naredila dobre poteze"

Koper

Po sredinem incidentu v Luciji, ko je okrvavljen moški s Koroške razbijal in divjal po hostlu in njegovi okolici, ter ostri kritiki nezadovoljnega Ljubljančana z bivanjem v apartmaju v Strunjanu, se je na nas obrnilo več turističnih delavcev, ki imajo 'turistov na bone' dovolj. Predstavili smo že obupano izpoved uslužbenca iz enega izmed portoroških elitnih hotelov, v katerem tako zaposlenim kot gostom preglavice povzročajo Romi. "Država z boni žal ni naredila dobre poteze," pa je prepričan še en turistični delavec z Obale, ki nam je iz prve roke povedal, kaj vse mora 'trpeti' na delovnem mestu.

"Vsak dan poslušamo hvalnice državi za turistične bone, ki nam jih je dala, in za polno zasedene hotele in apartmaje. Pa vendar vse ni tako, kot je videti na prvi pogled," je svojo zgodbo pričel turistični delavec, doma z Obale.

"Res je, da so turistične nastanitve polne do zadnje sobe, vendar pa je kultura turistov na nuli," je oster domačin, ki je izjavo podkrepil s konkretnimi primeri. "Vavčer turisti" pridejo v hotel in se kregajo z zaposlenimi na recepciji, rezervirajo recimo dve sobi za štiri osebe, zraven pa pripeljejo še ostale člane družine, ki sob niso rezervirali. Od zaposlenih zahtevajo dodatne nastanitve, a ker so hoteli in apartmaji polni, jim v tej želji ni moč ugoditi. Gostje zato postanejo nesramni, spustijo se celo tako daleč, da grozijo," svoje izkušnje opisuje zaposlen v turizmu.

Med gosti so tudi taki, ki ne razumejo pravil koriščenja bonov in prenosu le-teh med člani sorodstva. "Ne vedo, da se na določene sorodnike ne da prenesti bonov. In ker imajo zraven še ostale člane družine, želijo bone izkoristiti na tak način, da so sposobni podati tudi lažne podatke," težave, s katerimi se soočajo receptorji predstavlja naš sogovornik. Strukturo gostov je opisal kot zastrašujočo in neolikano.

"Nihče ne pomisli na nas", pravi turistični delavec 

Zaposleni v turizmu, predvsem v turističnih nastanitvah, so razočarani, ker nihče ne pomisli na 'malega delavca'. "Kot prvo, eden dela za dva, ker na trgu primanjkuje delavcev. Napor je prevelik in nečloveški. Nihče se ne vpraša, kako je tistim turističnim delavcem, ki imajo direkten stik z gosti. Zanima jih samo zasedenost, rezervacije, marketing, da bodo podali odlično oceno."

Kot je dodal naš dogovornik, je stvar "zaskrbljujoča in zelo stresna". "Lepo, da se kapacitete turizma tržijo, a za vsako ceno vendarle ne," je še zaključil.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Tom |  24 .07. 2020 ob  18: 18
14
vseved@, le čevlje sodi naj kopitar je dejal njega dni pameten dolgolasi mož, za katerega ljudje tvoje baže, neuki in neumni bi dejali, da on ni del kulture, ker v kulturi delujejo zgolj ljudje, ki nikoli niso delali, niti ne poznajo besdice delo! Desničarska populistična mantra, ki v pomanjkanju sivih celic ne vedo, kdo jim je naredil državo! Ti "vseved", ki si po terminologiji zapisani del te raje ni pomoči, torej kramp in lopato v roke in začni kopati svoj grob!
vseved |  24 .07. 2020 ob  17: 06
-42
Ta turistični delavec je navaden delomrznež ki še vedno hodi samo v službo , ne pa delat.
anton |  24 .07. 2020 ob  17: 02
35
Ljudje, ki se ne znajo obnašati, obstajajo z vavčerji ali brez njih in taki so na srečo v manjšini. Večina ljudi, ki sem jih spoznal, ki so prišli na morje z vavčerji so preprosti in skromni ljudje, ki si v normalnih pogojih ne privoščijo hotelskega oddiha, saj je za mnoge od njih to predrago. Velika večina jih je zelo prijaznih in že z najmanjšo lepo gesto jim narišeš nasmeh na lice.
Koper |  24 .07. 2020 ob  14: 27
12
Na obali se fura normalno obnašanje.Primorci smo preprosti ljudje.
Nimamo nobene želje po tem da bi hodili okrog po Sloveniji in pametovali.
Še mesec dni pa bo konec.
S temi boni so nam naredili samo škodo.
kokodek |  24 .07. 2020 ob  14: 23
10
tako je, ker je vlada raji razdelila bon bone
SeY |  24 .07. 2020 ob  14: 04
-4
Ištrijan | 24 .07. 2020 ob 08: 42


ma imaš prav, na obali se fura sociala s premium avti in dnarjem od ilegale
Erazem |  24 .07. 2020 ob  12: 44
-2
Ištrijan | 24 .07. 2020 ob 08: 42 To drži! Toliko trmastih in s plašnicami opremljenih ljudi je malo kje v Sloveniji. Tudi žaljivost do drugače mislečih je na visokem nivoju.
Istriano |  24 .07. 2020 ob  10: 20
-11
Turistični delavec se lahko svobodno odloči, da zapre, če mu ne paše kasirati. Ne vem kdo ima v službi samo prijetne stranke.
Tom |  24 .07. 2020 ob  08: 54
22
Mesija desničarjev Janez Janša ma vas rad, kajti JJ je moral na nek način poskrbeti za svoje neuke in neumne volilce, kateri živijo v prepričanju, da je sedaj vse njihovo in da kot JJ ni potrebno spoštovati nobenih zakonov in pravil! :)
Ištrijan |  24 .07. 2020 ob  08: 42
68
Ponovno trdim, slovenija in Istra sta dva svetova, izjemoma kdaj kompatibilna, povsem drugačni ljudje po mentaliteti, kulturi, navadah,.....vaučerizem vse to še dodatno osvetljuje.
Gabrijel |  24 .07. 2020 ob  08: 19
49
Lahko samo potrdim. V masikatero smer so bili tej boni strel v prazno... Predvsem za tiste, ki so dejansko prvič v življenju šli od doma... Z romi in albanci, pa sem tudi sam prišel do napetosti v službi v hotelih....
Živela Počivalšel in J.J.