TURISTIČNA SEZONA V PIRANSKI OBČINI SLABŠA OD LANSKE: V prvih sedmih mesecih zabeležili nekaj več kot milijon nočitev

Piran

V občini Piran so v prvih sedmih mesecih leta zabeležili 1,014 milijona nočitev, kar je dva odstotka manj kot v enakem obdobju lani, so navedli v Turističnem združenju Portorož. Število julijskih nočitev je medtem preseglo številke iz lanskega julija in julija 2019.

Julija letos so gostje na destinaciji Portorož in Piran ustvarili 334.584 nočitev, kar je za tri odstotke več kot julija 2022 in za dva odstotka več kot julija v predkoronskem letu 2019. Od tega so dve tretjini vseh gostov predstavljali tujci, predvsem iz Avstrije, Madžarske, Nemčije, Češke in Italije.

Približno polovico julijskih nočitev so gostje ustvarili v hotelih, drugo polovico pa v ostalih nastanitvenih objektih, so v sporočilu za javnost navedli v združenju.

"Letošnja turistična sezona poteka po pričakovanjih. Junija smo sicer zabeležili manj domačih gostov, ki so lani še koristili turistične bone, hkrati pa je našo destinacijo obiskalo več tujcev," je podatke za prvih sedem mesecev komentiral v. d. direktorja Turističnega združenja Portorož Aleksander Valentin.

Po napovednih hotelirjev bo uspešen tudi avgust, poletna sezona pa se bo na podlagi trenutnega povpraševanja zagotovo podaljšala v jesen, so ocenili.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija