TURISTI ZABLOKIRALI CESTO V SREDIŠČU KORT: "Nam lahko kdo pomaga v takih primerih?" (FOTO)

Izola

Razburjena bralka nas je opozorila, da so turisti danes popoldne s počitniško prikolico zablokirali cesto v središču Kort. Kot pravi, so čakali več kot 20 minut, klicali policijo, a naj ne bi bilo odziva, promet se ni premaknil, zato so avto pustili tam in se domov odpravili peš. 

Turisti so cesto s počitniško prikolico zaprli danes okoli 16. ure, je zapisala bralka. Čakali so več kot 20 minut, klicali policijo, a se ni premaknilo nič. "Odšla sem peš domov z majhnim otrokom, visoko (rizično) noseča. Tudi mož je prišel peš, avto smo pustili tam," pojasnjuje današnje dogajanje v središču Kort.

S fotografij je razvidno, kako so turisti danes popoldne s počitniško prikolico zaprli cesto.

"Mi lahko oziroma nam lahko kdo pomaga v takih primerih, ker, kot jaz vem, nobeden nima pravice zapreti ceste, čeprav se je zgubil - po tej cesti je pravzaprav prepovedan promet za taka vozila. Tudi na Parecagu, pa v Sečovljah je tako ... Obljubili so neke table, pa nič od tega. Mogoče pa če jaz zaprem cesto, se z avtom parkiram na sredino, mogoče se najde rešitev?" se še sprašuje bralka.

Za pojasnila smo se obrnili na policijo, izolsko občino in na občinske redarje. Na odgovore še čakamo.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Eho |  30 .07. 2019 ob  00: 52
22
Kje je sedaj to sočutje s katerim se znate hvaliti.....mar bi jim priskočili v pomoč...če bi se vam zgodilo, bi zagotovo to pričakovali...
vseved |  29 .07. 2019 ob  21: 15
@ZigaZois , zakaj metat denar in gradit avtocesto? Zapret mejna prehoda Sečovlje in Dragonja , pa ko jebe hrvate in fašiste ki se vsak vikend vozijo iz trsta v Brtoniglo!
ZigaZois |  29 .07. 2019 ob  20: 48
20
Navigacijskih aplikacij za telefone je "malo morje". Boljše upoštevajo širino ceste, če uporabnik vnese širino vozila, slabše pa kamper peljejo na kolovoz, ki ima nekaj čez meter širine. Tega bo zmeraj več, če ne bo policija poskrbela za take, ki iščejo "bližnjice".
Sem pa prepričan, da bi bilo bistveno manj problemov, če bi bila avtocesta do mejnega prehoda Dragonja saj turisti ne bi zapuščali avtoceste.