TURIST Z JAHTE SKOČIL DIREKTNO NA LABODA IN GA UBIL: "Otroci so se smejali, medtem ko je žival trpela zadnje muke"

Kronika

V hrvaškem Skradinu je v nedeljo popoldne tujec s skokom z jahte ubil laboda. Na ubogo žival naj bi skočil iz gole zabave. Na kraj je prišla tudi policija, ki pa ni ugotovila elementov kaznivega dejanja.

Fotografija je simbolična. 

Včeraj popoldne okoli 17. ure je tik pred obalo v Skradinu neznanec skočil z vrha jahte naravnost na laboda. "Vse se mi je dogajalo pred očmi. In ne samo meni, tam je bilo še okoli 20 ljudi, ki so se znašli na obali in vse to videli. Takoj sem poklical policijo, ki je prišla zelo hitro in bilo je jasno, da so to dejanje vzeli zelo resno," je povedal očividec neljubega dogodka za ŠibenikIN.

Po njegovih besedah je moški skočil z višine šest do sedem metrov naravnost na laboda, "mrtvo hladen", z namenom, da bi zabaval prisotne na ladji, in ga ubil. "Otroci na jahti so se smejali, njegov prijatelj pa je vse snemal s telefonom, vsi so se zelo zabavali." Po tem se je po besedah očividca labod še nekaj minut mučil, ni mogel dvigniti vratu, na koncu pa je poginil.

"Slišal sem ljudi z jahte, ki so govorili, da je labod prišel k sebi in odplaval naprej. Danes zjutraj pa sem prejel informacijo, da ima policija posnetek, na katerem oni s čolnom jemljejo truplo. To ne sme ostati nekaznovano in ne smejo se izvleči s svojimi lažmi, da je labod v redu, saj smo vsi prisotni videli, kaj se je zgodilo," je še povedala priča.

Glede incidenta se je oglasila tudi šibenišo-kninska policijska uprava. Kot so pojasnili za hrvaške medije, so 8. avgusta okoli 18. ure prejeli prijavo, na terenu pa so ugotovili, da je madžarski državljan skočil z zasidranega čolna v Skradinu direktno na laboda, ki je po "trku" odletel. Zvečer so nato laboda našli mrtvega. Vsi izvedeni policijski ukrepi, kot so razgovori in pregledi, pa niso razkrili namernega skoka na nesrečno žival. Prav tako je bilo v koordinaciji s pristojnim državnim odvetništvom ugotovljeno, da ni elementov kaznivega dejanja, pač pa gre za nesrečo.

Policija bo sicer posebno poročilo posredovala državnemu pravobranilstvu, saj so odkrili, da gre za laboda, ki je sicer zaščiten v Republiki Hrvaški, vendar tokrat ni elementov kaznivega dejanja, piše Index.hr.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
manemebasat |  09 .08. 2021 ob  22: 42
26
Ravno zaradi takih kretenov so v Angliji vsi labodi last kraljice in se jih ne smes niti dotakniti.