TURBOFOLK KONCERTA, KI GA JE PULJSKI ŽUPAN PREPOVEDAL, VENDARLE NE BO: Organizator "izgubil" pred sodiščem

Istra

Poročali smo že, da je puljski župan Filip Zorčić prepovedal koncert turbofolk glasbe v Domu sportova Mate Parlov, na katerem bi morali nastopiti Duško Kuliš in prijatelji - Dragan Kojić Keba, Ana Bekuta in Zorana Mićanović. Zorčić naj bi jih označil za "srbske smeti". Organizator dogodka je vložil tožbo in pred sodiščem izgubil, koncerta ne bo.

Filip Zorčić

"Vesel sem, da je sodišče tako odločilo in moje stališče danes je enako, kot je bilo takrat," je za medije povedal puljski župan Zorčić. Prepoved koncerta je sprožila precej burne odzive, organizator koncerta agencija Hiljadarka oz. podjetje Cimar produciton pa je na gospodarsko sodišče v Pazinu vložilo tožbo proti mestnemu podjetju Pula Sport, ki je lastnik in upravljavec dvorane Dom sportova Mate Parlov.

"Kar je najbolj moteče, da je nekdo poskušal z goljufijo in na skrivaj v objektu, ki je last mesta, organizirati dogodek, ki ga ni prej napovedal. Moja naloga je, da sprejemam odločitve in vodim mesto tako kot verjamem, da je zanj najbolje. Kaj nekdo posluša je pravica vsakega posameznika. Kaj se bo dogajalo v Areni, gledališču, dvorani Mate Parlov in ostalih objektih v mestni lasti pa je naša odločitev," je povedal Zorćić.

Koncert turbofolk glasbe, ki ga je Zorčić prepovedal, je bil že skoraj razprodan. Organizator in Pula Sport naj bi medtem že podpisala pogodbo in se začela dogovarjati o tehničnih podrobnostih. Organizator je kot nadomestilo za nastalo finančno škodo pred sodiščem zahteval začasni ukrep, ki bi omogočil izvedbo koncerta 25. marca, v zameno pa bi se odpovedal nadaljnjim postopkom in odškodnini.

Sodišče je ugotovilo, da pogoji za določitev začasnega ukrepa o izvedbi koncerta niso izpolnjeni. Ali bo organizator nadaljeval s postopki in zahteval odškodnino, še ni znano.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
ZigaZois |  13 .03. 2023 ob  20: 29
12
Pri nas bi sodišče lepo "podmazali" in bi imeli koncert - pa še odškodnino bi plačali.
Naši sosedi pa znajo povsod zagovarjati nacionalni interes kar bi naše skorumpirano sodstvo lahko vzelo za zgled.