TUJE ZRAČNE SILE ODLETELE S KRASA: Tri nevarna žarišča spremlja 240 gasilcev (FOTO)

Kronika

Vse zračne sile iz tujine, ki so pomagale pri gašenju požara na goriškem Krasu, so odpoklicali. Na terenu je aktivnih 240 gasilcev, ki opravljajo nadzor in čiščenje ter zalivanje robov požarišča. Gasilci tudi spremljajo dogajanje na dveh oziroma treh žariščih, je za regijski štab Civilne zaščite za Severno Primorsko povedal vodja izmene Sebastjan Kozar.

Žarišči sta na severni strani Trstelja ter na izjemno težko dostopnem terenu Kremenjaka v smeri proti Novi vasi. Eno žarišče pa je tudi pri kraju Novelo, kjer je že posredoval helikopter Slovenske vojske.

Gasilci sodelujejo in izmenjujejo informacije z italijansko gozdno policijo, ki na italijanski strani vodi intervencijo, so še sporočili iz regijskega štaba Civilne zaščite za Severno Primorsko.

Noč je bila sicer za gasilce na Krasu dokaj mirna. Na terenu je bilo 734 gasilcev, ki so izvajali nadzor ter čistili in zalivali robove požarišča. Požar je še naprej pod nadzorom, nekaj manjših aktivnih posameznih žarišč pa so gasilci obvladali.

Iz regijskega štaba so zjutraj znova opozorili ljudi, naj ne prihajajo na ta del Krasa na izlete in oglede požarišča. Na terenu so še vedno gasilci, gozdni delavci, vojaki, nevarnost predstavljajo tudi ožgana drevesa, predvsem pa še vedno neeksplodirana ubojna sredstva iz prve svetovne vojne.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija