TUDI ZA PEŠCE VELJAJO PRAVILA: Ta se je ob prekršku poškodoval in si prislužil globo

Kronika

Včeraj ob 12.25 so policisti v Tolminu obravnavali prometno nesrečo, v katero sta bila udeležena pešec in voznik osebnega avtomobila. V prometni nesreči je bil pešec predvidoma lažje telesno poškodovano, so sporočili s Policijske uprave Nova Gorica. 

Z zbiranjem obvestil in ogledom kraja prometne nesreče so med drugim ugotovili, da je 22-letni pešec pri eni od trgovin v ulici Trg tigrovcev stekel na vozišče izven prehoda za pešce v trenutku, ko je iz smeri enega od tamkajšnjih podjetij (ulica Na Logu) pripeljal 32-letni voznik osebnega avtomobila, ki je s prednjim desnim delom avtomobila zadel pešca. Izkazalo se je, da je bil ta pod vplivom alkohola (0.40 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka). Poškodovanemu pešcu so kasneje zdravniško oskrbo nudili v zdravstvenem domu v Tolminu in je bil kasneje odpuščen v domačo nego.

Tolminski policisti so 22-letnemu pešcu (povzročitelju prometne nesreče) izdali plačilni nalog. "Pri tem velja opozoriti, da mora pešec v skladu z zakonodajo prečkati vozišče na prehodu za pešce, če je ta oddaljen od njega manj kot 100 metrov. Pešec ne sme prečkati vozišča zunaj prehoda za pešce, če sta smerni vozišči fizično ločeni ali ju loči neprekinjena ločilna črta. Z globo 40 evrov se kaznuje za prekršek pešec, ki ravna v nasprotju z navedeno določbo Zakona o pravilih cestnega prometa," so ob tem opozorili na PU Nova Gorica.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija