TUDI V ČETRTEK LE ENA POTRJENA OKUŽBA: Število hospitaliziranih pada (INFOGRAFIKA)

Slovenija

Tudi v četrtek so ob 1023 opravljenih testiranjih potrdili le eno okužbo z novim koronavirusom, smrtnih žrtev zaradi covida-19 pa ni bilo, je objavila vlada. Skupno število do zdaj potrjenih okužb v Sloveniji je naraslo na 1465, skupno število smrtnih žrtev pa ostaja pri 103. Število hospitaliziranih se še naprej zmanjšuje.

V bolnišnicah se je tako zdravilo 29 oseb, kar so tri manj kot v sredo. Število bolnikov na intenzivni negi je ostalo pri sedmih. Iz bolnišnične oskrbe so bili odpuščeni trije. Skupno število opravljenih testiranj je v četrtek naraslo na 67.701.

V Univerzitetnem kliničnem centru (UKC) Ljubljana je danes na zdravljenju 16 pacientov s covidom-19. Na intenzivnem zdravljenju so v UKC trije bolniki, trije so intubirani, so iz ljubljanskega UKC sporočili prek Twitterja. Iz mariborskega UKC pa so sporočili, da so v četrtek zdravili deset bolnikov s covidom-19, od tega štiri na oddelku za intenzivno terapijo. V kliniki Golnik se zdravijo trije bolniki s covidom-19, nikogar ni na intenzivnem oddelku, so sporočili.

V luči že nekaj časa dobrih epidemioloških podatkov je vlada v četrtek zvečer sprejela odlok o preklicu epidemije covida-19. Ta je začel veljati danes, uporabljati pa se bo začel z 31. majem. Kot je povedal vladni govorec Jelko Kacin, bo epidemije torej konec z zadnjim majem.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija