TUDI V CERKVAH OBVEZNE ZAŠČITNE MASKE: Uporabljati jih bodo morali celo pevci

Slovenija

Slovenski škofje so včeraj v skladu z ukrepi vlade za preprečevanje širjenja novega koronavirusa sprejeli odločitev, da je do preklica obvezna nošnja zaščitnih mask v zaprtih cerkvenih prostorih. To še posebej velja za cerkve, kapele, pisarne, veroučne in druge prostore, so sporočili iz Slovenske škofovske konference.

Navodila slovenskih škofov v slovenskih cerkvah v času začasne umiritve epidemije covida-19, ki so stopila v veljavo 1. junija, so od včeraj nekoliko spremenjena. Vsak, ki vstopi v cerkev, je sam odgovoren za zaščito pred morebitno okužbo, tako kot to velja za vstopanje v druge javne prostore. Ob vstopu v cerkev si mora razkužiti roke, nadeti zaščitno masko in v cerkvi ohranjati medosebno razdaljo 1,5 metra, kar pa ne velja za družine in člane skupnega gospodinjstva, so navedli.

Na koru so lahko organist in pevci, ki med seboj ohranjajo ustrezno razdaljo 1,5 metra. Pevci morajo uporabljati maske. Vernikom je dovoljeno deliti sveto obhajilo samo na roko. Delivec obhajila pri obhajanju nosi masko. Pred obhajilom in po njem si mora razkužiti roke, še piše v spremenjenih navodilih.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
kokodek |  26 .06. 2020 ob  14: 52
sveta voda ne ščiti pred koronojQuery112307473740744155974_1593175799193???
Tom |  26 .06. 2020 ob  08: 57
-1
Se bere kot šala dneva! Kot dokaz neumnosti brez primere, velja povabiti vrhunski pevski zbor v npr. ljubljansko stolnico, povabiti tudi vse, ki odločajo in dajejo tovrstne uredbe in jih po končanem nastopu pevskega zbora povprašati, če in kako je bilo slišati zborovsko petje z masko na obrazu!? :)