TUDI TO SE DOGAJA PO KOPRSKIH LOKALIH: Z motorjem dobesedno zapeljal za šank!

Kronika

Včeraj ob 22.37 je v centru Kopra v lokal na Kolarski ulici zapeljal motorist. Policisti so ugotovili, da je 34-letnik dejansko z mopedom zapeljal v lokal in ob točilnem pultu na mopedu dodajal plin, da se je zadnje kolo vrtelo na mestu. Ob prihodu policistov na kraj je bil moped parkiran pred gostinskim lokalom in v teku, medtem ko je motorist v lokalu zmerjal zaposlenega in bil agresiven, naročene pijače pa ni hotel plačati. Izdali so mu plačilni nalog zaradi kršenja javnega reda in miru. V nadaljevanju so policisti ugotovili, da vozi neregistriran moped, preizkus alkoholiziranosti pa je odklonil. Odrejeno mu je bilo pridržanje, sledi enotni obdolžilni predlog.

V enem od koprskih lokalov je nekdo izkoristil nepazljivost in s pulta ukradel natakarsko denarnico.

Včeraj ob 19.20 so policisti dobili obvestilo, da je bel kombi trčil v vozilo in pobegnil. Policisti so kombi ustavili v nekaj minutah. Ugotovili so, da ga vozi 44-letni državljan Hrvaške, ki je odklonil preizkus alkoholiziranosti, zato mu je bilo odrejeno pridržanje. Z zbiranjem informacij in ogledom so ugotovili, da je Hrvat peljal kombi z Belvederja proti Strunjanu in v levem ovinku zapeljal preko sredinske polne črte v levo ter oplazil nasproti vozeči osebni avto Ljubljančana. Za tem je pripeljal drugi voznik osebnega avtomobila, ki je naletel na odpadle kose vozil. Ta je obrnil avto in peljal za kombijem ter sporočil smer vožnje pobeglega proti Strunjanu, kjer je v krožnem obrnil nazaj proti Izoli in se nato sam ustavil sredi drevoreda. Med postopkom je pobegli voznik želel oditi s kraja, zato so policisti uporabili sredstva za vezanje (lisice). Sledi mu enotni obdolžilni predlog za več kršitev (stran vožnje, neupoštevanje talne označbe, povzročitev prometne nesreče s pobegom, odklon preizkusa alkoholiziranosti, vožnja brez veljavnega vozniškega dovoljenja in kršitev zakona o javnem redu in miru).

Ilegalne migracije

Na območju PU Koper so v zadnjih 24 urah obravnavali 34 oseb, ki so nedovoljeno prestopile državno mejo s Hrvaško. Po enotah so obravnavali: PP Ilirska Bistrica 20 oseb, PP Koper 10 oseb, PP Piran tri osebe in PP Postojna eno osebo. Pet oseb je zaprosilo za mednarodno zaščito, pet (državljani EU) jih je po postopku nadaljevalo pot, 18 oseb je že bilo vrnjenih hrvaškim varnostnim organom, ostalih šest pa bo vračanih tekom današnjega dne.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija